Valkoisen talon päälliköt korostivat hallinnon yhtenäisyyttä ja median Trump-vastaisuutta

Media vastustaa Trumpin maailmankuvaa, sanoi strategi Steve Bannon konservatiivikokouksessa.

Ulkomaat
Strategi Steve Bannon ja esikuntapäällikkö Reince Priebus
Strategi Steve Bannon ja esikuntapäällikkö Reince Priebus esiintyivät yksimielisinä koservatiivikokouksessa Yhdysvalloissa. Jim Lo Scalzo / EPA

Valkoisen talon strategi Steve Bannon ja esikuntapäällikkö Reince Priebus korostivat odotetusti presidentti Donald Trumpin hallinnon yhtenäisyyttä Yhdysvaltain konservatiivien kokouksessa Marylandissa.

– Ai mikä on isoin väärinymmärrys liittyen Trumpin hallintoon? Kaikki mitä luette on isoa väärinymmärrystä, esikuntapäällikkö Reince Priebus sanoi yhteishaastattelussa kokouslavalla.

– Presidentti Trump toi yhteen republikaanisen puolueen ja konservatiivisen liikkeen. Siihen tarvittiin vain yhtä miestä, esikuntapäällikkö jatkoi.

"Media vastustaa Trumpin maailmankuvaa"

Priebusin mukaan media on hyökännyt Trumpin hallintoa vastaan useita kertoja.

– Hän ainoastaan toteuttaa agendaansa ja lupauksia, joita hän kampanjansa aikana antoi. Siitä huolimatta luemme jatkuvasti naurettavia väitteitä tiedotusvälineistä.

Priebus sanoi kuitenkin uskovansa, että tiedostusvälineet pääsevät kärryille Trumpin liikkeistä ja linjasta sitä mukaan, kun Trumpin kausi etenee.

– Tässä kohtaa olemme eri mieltä, sanoi strategi Steve Bannon.

– Media ei paranna vaan pahenee. Media vastustaa Trumpin maailmankuvaa. Mitä enemmän Trump toteuttaa omaa agendaansa sitä enemmän media taistelee vastaan. Joka päivä on taistelu, Bannon julisti.

Yhteisen rintaman tarve korostui

Kaksikko korosti useaan kertaan, että konservatiivien ja republikaanien on seistävä yhdessä Trumpin takana. Samalla presidentin kabinetin jäsenet pyysivät yleisöltä kärsivällisyyttä.

– Vie aikaa saada takaisin työpaikat ja tuoda rahaa taas ihmisten taskuihin. Sillä välin ponnisteluihin tarvitaan meitä kaikkia, jos haluamme pitää Trumpin virassa kahdeksan vuotta, Priebus sanoi.

Lue lisää: Trumpin harmaa eminenssi puhuu konservatiivikokouksessa