Rovaniemeläinen kylmähoitolaitteen valmistaja on Vuoden arktinen muotoiluyritys

Amandan Healthcare Oy kehitti avannon vaikutuksia simuloivan kylmähoitolaitteen.

muotoilu
panu vapaavalta amandan healthcare vuoden muotoiluyritys
Rovaniemeläisen Amandan Healthcare Oy:n toimitusjohtaja Panu Vapaavalta vastaanotti tunnustuspalkinnon torstaina.Rovaniemen Kehitys Oy

Kylmähoitolaite on ollut käytössä esimerkiksi Lahden MM-kisoihin valmistautuneella Suomen hiihtomaajoukkueella. Vuoden arktisen muotoiluyrityksen valinnut raati kiittää laitteen kehittänyttä Panu Vapaavaltaa siitä, että hän on hyödyntänyt kehitystyössään esimerkillisesti suomalaisen tutkimuksen ja muotoilun huippuammattilaisia.

Kylmähoitolaitteen kehitystyössä oli mukana kylmän terveysvaikutuksia tutkinut termobiologian dosentti Pirkko Huttunen, Suomen Reumaliitto ja Jyväskylän yliopisto. Avantouintia vastaava kylmähoito vaikuttaa stressitasoon, unen laatuun ja vastustuskykyyn.

Laitteen designista vastaa Kaj Frank -muotoilupalkinnolla palkittu Harri Koskinen, joka tunnetaan esimerkiksi New Yorkin MoMA -museon kokoelmiin valitun Block-lampun suunnittelusta.

Vuoden arktinen muotoiluyritys valittiin nyt toisen kerran. Tunnustuspalkinnon myöntävät Arctic Design Weekin järjestäjät Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy. Palkinnolla halutaan nostaa esiin yritys, joka on hyödyntänyt muotoilua ja omaksunut arktisuuden osaksi liiketoimintaa.