Musta magia vetoaa Venäjällä – TV:stä tutun selvännäkijän luona ravaa urheilijoita ja näyttelijöitä

Viron kuuluisin selvännäkijä Marilyn Kerro on huippusuosittu myös Venäjällä. Asiakkaita riittää, sillä Venäjällä uskotaan vahvasti mustaan magiaan. Yle Perjantai tapasi Marilynin Moskovassa.

Marilyn Kerron mielestä naiset ovat henkisempiä kuin miehet, jotka uskovat siihen, mitä voi käsin kosketella. Kuva: Juha Portaankorva / Yle

Marilyn Kerron suosio perustuu Venäjällä miljoonayleisön keräävään televisiokilpailuun ”Selvännäkijöiden tulikoe”. Marilyn on osallistunut kisaan kolme kertaa ja tullut joka kerta toiseksi.

– Minun on hankala liikkua Moskovassa, koska ihmiset tulevat juosten luokseni kysymään mitä erilaisimpia neuvoja elämäänsä. Eilen menin ystäväni kanssa elokuviin. Leffan katsomisesta tuli nimikirjoitus- ja valokuvaussessio, kertoo Marilyn.

Marilyn on perustanut oman kaupan sekä Tallinnaan että Moskovaan. Hän myy muun muassa pienoispääkalloja, kynttilöitä, kirjoja, koruja ja kiviä. Hän mainostaa kauppojaan paikkoina, joissa ihminen voi löytää itsensä ja auttaa itse itseään.

– Monet luulevat, että kun ostaa kilokaupalla kiviä, niin ongelmat poistuvat. Näin ei todellakaan käy. Ihmisten suurin ongelma on, että he eivät luota itseensä, kertoo Marilyn.

Mustan magian markkinat

Moskovassa Marilyn Kerron vastaanotolla käy esimerkiksi laulajia, tanssijoita, näyttelijöitä, huippujääkiekkoilijoita ja jopa entinen kosmonautti. Marilyn kertoo erikoistuneensa näkyihin sairauksista, parisuhdeongelmista ja kuolemasta.

– Luokseni tuli venäläinen huippujääkiekkoilija. Näin heti hänen aurastaan, että joku nainen on imenyt kiekkoilijan voimat ja menestyksen. Kiekkoilija kertoi käyneensä toisen noidan luona parantaakseen menestystään. Noita ihastui kiekkoilijaan, joka kuitenkin antoi noidalle pakit. Tästä kostoksi noita tuhosi kiekkoilijan menestyksen.

–Minä autoin kiekkoilijaa. Viimeisten uutisten mukaan hän menestyy liigassa jälleen hyvin.

Marilyn Kerro on työskennellyt myös mallina ja kantanut dynamiittia räjähdystyömaalla Tampereella. Kuva: Juha Portaankorva / Yle

Kerron mukaan venäläiset opetetaan jo lapsena pelkäämään mustaa magiaa. Jos asiat menevät huonosti, venäläinen kuvittelee, että hänet on kirottu.

– Kun sanon venäläiselle, ettei sinun päälläsi ole kirousta, niin hän ei usko, vaan tokaisee: ”Miten niin ei ole, elämänihän menee päin helvettiä”. Yritän saada asiakkaan katsomaan sisälleen ja miettimään, mihin itse on mahdollisesti syypää.

– Valitettavasti usein on helpompaa syyttää esimerkiksi naapuria siitä, että hän on kironnut minut kuin katsoa peiliin ja miettiä, mitä olisin itse voinut tehdä toisin.

”Koulu kasvattaa rikkinäisiä ihmisiä”

Marilyn kertoo nähneensä jo lapsena näkyjä. Hän kertoo kuvittelleensa, että kaikki lapset olivat samanlaisia.

– Muistan hyvin, kun olin ensimmäisellä luokalla. Istuin luokassa ja katselin ikkunasta ulos, kun äiti ja isä tulivat hakemaan minua. Yhtäkkiä näin näyn, että tämä on viimeinen kerta, kun isä tulee minua kouluun vastaan. Kuukauden kuluttua isä lähti kotoa.

Marilyn oli koulussa yksinäinen ja opettajien kanssa oli jatkuvasti kränää.

– Opettajani mielestä oli vain ruskeita, mustia ja valkoisia hevosia. Minä piirsin vaaleanpunaisia hevosia ja sain aina huonon arvosanan. Vastustin koulusysteemiä jo alaluokilta alkaen. Mielestäni koulu kasvattaa rikkinäisiä ihmisiä.

Selvännäkijä Marilyn Kerron mukaan venäläiset opetetaan jo lapsena pelkäämään mustaa magiaa. Kuva: Juha Portaankorva / Yle

– Luokseni tulee paljon nuoria ihmisiä, jotka ovat aloittamassa omaa elämäänsä. He ovat epävarmoja ja kysyvät joka asiaan neuvoja, kuten mikä ammatti minulle sopii, millainen elämänkumppani on minulle paras, puhutaanko minusta selkäni takana pahaa. Nuoret eivät käytä omaa päätään, vaan ovat tottuneet siihen, että heille sanotaan, miten asiat menevät, väittää Marilyn.

Kuoleman kasvot

Marilyn kertoo, että kadonneisiin ja kuolleisiin liittyvät näyt kuluttavat valtavasti hänen energiaansa. Työtehtävän jälkeen Marilyn sanoo voivansa nukkua päiväkausia.

– On todella raskasta ottaa vastaan nuori ihminen, jolla pitäisi olla elämä edessä ja nähdä, että kohtalo on määrännyt toisin.

Marilyn Kerro väittää saavansa yhteyden kuolleisiin. Hänen mielestään kuolema on pelastus. Kuva: Juha Portaankorva / Yle

Marilyn kertoo tarinan nuoresta miehestä, jonka hän sanoo vierailleen hänen luonaan.

– Kerran luokseni tuli 21-vuotias nuorimies, joka halusi tietää, paljonko hänellä on elinaikaa jäljellä. Näin välittömästi, että hän elää korkeintaan 3-4 kuukautta. Jos olisin tämän nuorukaiselle kertonut, niin hänen elämänhalunsa olisi sammunut. Valoin häneen toivoa, koska toivon avulla hän olisi ehkä voinut elää muutaman kuukauden kauemmin.

– Soitin nuorukaisen äidille ja kerroin pojan kuolevan. Kolmen kuukauden kuluttua äiti soitti minulle ja kertoi, ettei poikaa enää ole.

Marilyn sanoo, ettei taustastaan huolimatta pyydä ketään uskomaan yliluonnolliseen.

– Jos et usko, se on sinun ongelmasi. Omasta kokemuksestani kuitenkin tiedän, että on helpompi mennä elämässä eteenpäin, kun uskoo. Ilman uskoa meillä ei ole edes elämää, sanoo selvännäkijä Marilyn Kerro.

Marilyn Kerrosta kertova lyhytdokumentti Maaginen Marilyn on katsottavissa Yle Areenassa.