1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan Marine Le Pen kieltäytyy poliisikuulusteluista ennen presidentinvaaleja

Euroopan petostentorjuntaviraston mukaan EU-budjetista on maksettu avustajapalkkioita henkilöille, jotka todellisuudessa työskentelevät Le Penin kansliapäällikkönä ja henkivartijana.

Marine Le Pen
Marine Le Pen
Marine Le Pen.Sascha Ditscher / EPA

Ranskan äärioikeiston johtohahmo, presidenttiehdokas Marine Le Pen on kieltäytynyt poliisikuulusteluista. Poliisi haluaa kuulustella Le Peniä, koska Euroopan parlamentti epäilee hänen maksattaneen laittomia palkkioita avustajilleen.

Euroopan petostentorjuntaviraston mukaan EU-budjetista on maksettu avustajapalkkioita henkilöille, jotka todellisuudessa työskentelevät Le Penin kansliapäällikkönä ja henkivartijana. Se on vastoin parlamentin sääntöjä.

Le Pen on kiistänyt väitetyt väärinkäytökset ja väittää olevansa poliittisen ajojahdin kohteena. Euroopan parlamentti vaatii häneltä yli 300 000 euron saatavia.

Poliisi lähetti Le Penille kutsun saapua kuulusteluihin toissapäivänä keskiviikkona, mutta hän kieltäytyi siitä. Le Pen ilmoittaa asianjajansa välityksellä suostuvansa kuulusteltavaksi, mutta vasta presidentinvaalien jälkeen. Hän edustaa Ranskan kansallista rintamaa.

Uutistoimisto Reuters ei kerro, millä perusteella Le Pen kieltäytyy kuulusteluista, eikä miten poliisi aikoo toimia tämän kieltäydyttyä kuulustelusta.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään huhtikuun loppupuolella. Mielipidemittausten mukaan Le Pen on vahvoilla ensimmäisellä kierroksella, mutta häviää vaalit toisella kierroksella.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi