Kahden miljardin euron tontti – Kiinalaiset ostivat maata ennätyshintaan Hongkongista

Hongkongin asuntojen hintojen nousulle ei näy loppua.

Hongkong
Matkailijat ihailevat näkymiä Victoria Peakilla Hongkongissa.
Matkailijat ihailevat näkymiä Victoria Peakilla Hongkongissa.Jerome Favre / EPA

Kaksi mannerkiinalaista kiinteistöyritystä on ostanut asuinkäyttöön tarkoitettua maata ennätyshintaan Hongkongista, kertoo uutistoimisto Reuters. Hongkong on jo kauan ollut yksi maailman kalleimmista kaupungeista asumiskuluilla mitattuna.

Logan Property- ja KWG Property -yritykset voittivat yhteisellä 16,9 miljardin Hongkongin dollarin tarjouksellaan 13 kilpailijaa. Summa on noin kaksi miljardia euroa. Aiempi hintaennätys, 11,8 miljardia Hongkongin dollaria, oli parin vuosikymmenen takaa.

Yritykset kuvailivat yhteisessä tiedotustilaisuudessaan hankkimaansa tonttia harvinaisuudeksi. Se sijaitsee eteläisellä Hongkongin saarella.

Mannerkiinalaiset rakennuttajat ovat ostaneet maata Hongkongista määrätietoisesti. Vuosina 2015–16 lähes 30 prosenttia ostetusta maasta meni heidän omistukseensa.

Ostovimma on herättänyt huolen, että alueen asuntojen hinnat pysyvät korkeina tulevaisuudessa.

– Ei ole väliä, mistä pääoma on peräisin. Tärkeintä on, että he sijoittavat Hongkongiin. He ovat täällä rakentaakseen asuntoja hongkongilaisille, kommentoi alueen kehitysministeri Ma Siu-cheung torstaina.

Uutistoimisto Bloomberg (siirryt toiseen palveluun) kertoi kuukausi sitten, että Hongkongissa paikallisella keskituloisella vie yli 30 vuotta maksaa asuntolaina 90 neliömetrin asunnosta.

Pari vuotta sitten uutistoimisto AFP kirjoitti Hongkongin kalleimman asunnon ennätyksen rikkoutuneen, kun pilvenpiirtäjän 46. kerroksessa sijaitseva yli 500 neliömetrin asunto vaihtoi omistajaa 70 miljoonalla eurolla.

Britannia luovutti Hongkongin Kiinalle 1997. Laajasti itsehallinnollisella Hongkongilla on muun muassa oma lainsäädäntö ja valuutta.

Lähteet: Reuters