1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikeideat

Sari Eskelinen perusti liikkuvan kampaamon vanhaan ambulanssiin – "Olen luova hullu"

Yritysidea syttyi, kun Eskelinen leikki Legoilla tyttärensä kanssa.

liikeideat
Nainen kampaa asiakkaan hiuksia parturiautossa
Toimittaja Mari Karjalainen kävi parturiauton kyydissä Lapinlahdella.

Ambulanssista muistuttavat vain keltaiset turvakaiteet. Muuten vanha ambulanssi on riisuttu varustuksesta. Seinällä on mustavalkoisia kuvia hiusmalleista, sivupenkillä lepää lasten korokeistuin ja keskellä autoa koreilee fuksianpunainen kampaamotuoli.

– Tässä on hirmu hyvät säilytystilat. Aika pienellä kalustolla pärjää, kehuu yrittäjä Sari Eskelinen liikkuvan kampaamon työtiloja.

Yritysidea syntyi sattumalta. Eskelinen seurasi tyttärensä autoleikkiä, jossa Lego-hahmot ajelivat keikkabussilla. Samaan aikaan perheen isä katseli netistä vanhaa ambulanssiautoa ja mietiskeli, kuinka siitä saisi oivan matkailuauton.

– Siitä ajatus kypsyi. Voihan ambulanssilla tehdä muutakin kuin matkailla, kertoo päätyökseen lasitaidetta kansalaisopistossa opettava Eskelinen.

Eskelisen mies tuunasi ambulanssin sisätilat ja tekniikan matkailuauton sijaan savolaisen salongin tarpeiden mukaisesti. Sari Eskelinen on aikaisemmin työskennellyt kampaajana, joten sivutoiminen yritys pääsi starttaamaan heti, kun parturiauton sisätilat olivat valmiit.

– Olen vähän luova hullu. Tämä on tällainen uusi niksi, hymyilee luova yrittäjä.

Parturiauto pysähtyy huoltoasemilla

Yrittäjä Sari Eskelinen parturiauton sisällä
Sari Eskelinen starttasi parturiautollaan ensimmäisen kerran tammikuussa.Joonas Nieminen / Yle

Sari Eskelinen kurvaa parturiautollaan sinne, missä arvelee asiakkaiden kaipaavan hiusten leikkausta. Tuore yrittäjä arvelee, että esimerkiksi huoltoasemien pihat ja maanteiden levähdysleikkeet ovat otollisia bisnespaikkoja.

– Voisihan sitä ajatella, että kesäfestareillakin lähtisi käymään parturiautolla, suunnittelee Sari Eskelinen kesän keikkoja.

Katso artikkelin pääkuvana olevalta videolta, miltä parturiautossa näyttää sisältä.

Lue seuraavaksi