Kolmen rekan ja kahden henkilöauton kolari Pulkkilassa – Nelostie oli poikki usean tunnin ajan

Tilanne on Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan ohi ja liikenne sujuu tapahtumapaikalla jälleen normaalisti.

Kotimaa
Onnettomuuskartta Pulkkila
Yle

Pohjois-Pohjanmaalla Pulkkilassa tapahtui iltapäivällä usean ajoneuvon onnettomuus, joka katkaisi liikenteen Nelostiellä.

Oulun poliisin mukaan onnettomuudessa oli mukana kolme rekkaa sekä kaksi henkilöautoa. Yhdestä henkilöautosta jouduttiin poistamaan katto, jotta onnettomuudessa osallinen saatiin avustettua ulos autosta.

Poliisi kertoo, että yhteensä 11 henkilöä on ollut osallisena onnettomuudessa. Pelastuslaitos vuorostaan tiedottaa, että henkilöistä viisi toimitettiin ensihoidon toimesta sairaalaan tarkistettavaksi.

Rekan peräänajo aiheutti ketjureaktion

Tapahtumat saivat alkunsa, kun etelän suuntaan ajanut rekka pysähtyi odottamaan vastaantulevaa liikennettä ennen kääntymistä Tehtaantielle.

Rekan taakse pysähtyi myös henkilöauton naiskuljettaja sekä toista rekkaa ajanut kuljettaja. Kolmatta rekkaa ajanut kuljettaja ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään ajoneuvoaan, vaan hän törmäsi letkaan.

Törmäyksestä aiheutui ketjureaktio, jonka voimasta jonon ensimmäisen rekan perävaunu ajatui vastaantulevien kaistalle sillä seurauksella, että pohjoisen suunnasta ajanut mieskuljettaja törmäsi siihen henkilöautollaan. Poliisin tiedotteen mukaan mieskuljettaja loukkaantui onnettomuudessa pahiten.

Samassa autossa ollut matkustaja ja rekkojen väliin joutunut naiskuljettaja loukkaantuivat myös, samoin kuin törmänneen rekan kuljettaja.

80 km/h nopeusrajoituksen tieosuus oli onnettomuushetkellä luminen ja jäinen. Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Muokattu klo 19:50. Korjattu otsikkoon mukana olleiden ajoneuvojen määrä. Alaotsikkoa sekä leipätekstiä tarkennettu.