MM-kisojen kuvatuin parivaljakko – katso video keikistelevistä bulldoggeista

Aino ja Reino ovat herättäneet ihastusta lahtelaisessa näyteikkunassa.

koira
Aino ja Reino - aineksia MM-kisamaskoteiksi!
Aino ja Reino - aineksia MM-kisamaskoteiksi!

Aino ja Reino keikistelevät Suomi-aiheisissa asusteissaan Lahden Rautatienkadulla. Sisarukset ovat taatusti Lahden MM-kisojen kuvatuin koiraparivaljakko.

Melkein 4-vuotiaat englanninbulldoggit ovat omistajansa, Sari Väisäsen, silmäterä, mutta myös mannekiinit Väisäsen ompelimoliikkeen näyteikkunassa.

Ihmiset pysähtelevät ihmettelemään ikkunan ulkopuolelle ja ottavat kuvia. Aino ja Reino tuijottelevat takaisin.

– Kisojen ajaksi rakennettiin niille aitaus, ja ne saavat olla siinä niin kauan, kun intoa riittää. Ne istuisivat tuossa vaikka maailman tappiin asti. Ihmiset nauravat, vilkuttelevat ja ottavat kuvia. Ja koirat nauttivat siitä yli kaiken.

Sisarukset toimivat myös sisäänheittäjinä

Muutama ohikulkija pistäytyy ompelimoliike TikkiPajaan sisälle asti, ja kurkkaapa ovesta sisään muutama koirakin.

– Ihanasti laitettu, toisella on kaunis mekkokin. Tultiin ihan koiria katsomaan, kommentoi liikkeeseen sisälle astuva nainen.

– Tulee hyvä fiilis, kun kisaturistit tykkäävät. Ensin kävellään ohi, ja sitten pakitetaan takaisin, että mitä ihmettä: tuolla on oikeat koirat ikkunassa! naurahtaa Väisänen.

Väisänen kertoo, että koirakaverit ovat myös vauhdittaneet kauppaa.

– Jotta saa ihmisten huomion omaan ikkunaan, niin pitää keksiä jotain erikoista, että erottuu porukasta. Tämä on todellakin stopannut ihmisiä ikkunan äärelle. Jos koirat ei olisi tuossa, niin moni kauppa olisi jäänyt tekemättä.

Ovi aukeaa taas, ja kameraa pitelevä nainen kertoo tulleensa sisään, koska ulkoa sai huonoja kuvia.

– En tiedä, onko täällä montaa urheilijaa, joita olisi kuvattu niin paljon kuin näitä kahta, miettii Väisänen.

Koirakaverit sanelevat työehdot

Väisänen on saanut mannekiineistaan pelkästään hyvää palautetta ja ideaa on kiitelty. Koirat ovat kuitenkin Väisäselle kaikki kaikessa, ja siksipä työehdot ovat Ainon ja Reinon sanelemat.

– Ne ottavat tuossa päikkäreitä, ja kuorsaus kuuluu ulos asti, kun ne tuossa röhnöttävät. Ihan ehdottomasti mennään koirien ehdoilla. Tiedän, millaisia ne ovat luonteeltaan, niin todennäköisesti ne istuvat siinä vielä hyvinkin pitkään. Aino ja Reino ovat usein töissä minulla mukana, ettei tarvitse olla pitkiä päiviä yksin kotona.

– Jos vaikuttaa siltä, että niillä on vähääkään huono olla tuossa, niin ne lähtevät saman tien kotiin nauttimaan rauhasta. Nyt näyttää siltä, että ne ovat vaan onnessaan.