Mobiilipelifirma Next Games suunnittelee listautumista

Mikäli helsinkiläisen pelifirman suunnitelmat toteutuvat, siitä tulee ensimmäinen pörssiin listautunut suomalainen mobiilipelialan yritys.

Pörssiin listautuminen
Next Games logo.
Yle Uutisgrafiikka / Next Games

Helsinkiläinen mobiilipelifirma Next Games suunnittelee listautumista First North -osakepörssiin. Jos listautuminen toteutuu Next Gamesista tulee ensimmäinen pörssiin listautunut suomalainen mobiilipeliyritys.

Vuonna 2013 perustettu Next Games julkaisi ensimmäisen pelinsä keväällä 2015. Televisiosarja The Walking Deadiin perustuva yrityksen toinen peli ilmestyi saman vuoden syksyllä. Tämän vuoden alussa Next Games työllisti noin 70 työntekijää.

Suomalaisista peliyhtiöistä Rovio on pitkään pitänyt esillä pörssilistautumisen mahdollisuutta, mutta toistaiseksi suunnitelmat eivät ole toteutuneet. Peliyhtiö Supercell puolestaan on ilmoittanut, ettei sillä ole aikeita listautua pörssiin.

Nasdaq OMX First North on Pohjoismaissa ja Baltiassa pörssejä operoivan OMX:n omistama vaihtoehtoinen markkinapaikka pienemmille, vastaperustetuille tai kasvuvaiheessa oleville yrityksille.