1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eutanasia

Oikeusministeri Jari Lindström kannattaa eutanasian laillistamista – "Olen nähnyt itse omin silmin, mitä se pahimmillaan on"

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström perustelee kantaansa henkilökohtaisilla syillä.

eutanasia
Jari Lindström
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).Yle

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kannattaa eutanasian laillistamista. Kansalaisaloite eutanasiasta tulee eduskunnan käsittelyyn torstaina. Kansalaisaloitteen allekirjoittaneet haluavat, että eutanasia eli armokuolema olisi laillinen Suomessa.

– Tämä on nimenomaan sellainen henkilökohtainen kanta. Ymmärtääkseni ryhmä on tästä jo hieman keskustellut ja siinä varmaan annetaan vapaat kädet toimia. Oma kantani on, että olen puolesta, sanoo Lindström.

Jari Lindstömin mukaan hänen kantansa perusteluna ovat henkilökohtaiset syyt.

– Olen nähnyt itse omin silmin, mitä se pahimmillaan on. Tämä ei tietenkään ole mitenkään sellainen kevyesti tehtävä päätös. Jokaisella lääkärillä on oikeus kieltäytyä. Puhutaan todella poikkeuksellisesta tilanteesta, sanoo Lindström.

Viime vaalien vaalikonevastausten perusteella enemmistö kansanedustajista olisi valmis hyväksymään armokuoleman. Vastausten perusteella oppositio on hieman hallitusta eutanasiamyönteisempi.

Lue seuraavaksi