Kiinalaisen miljoonakaupungin edustajat ihastelivat arktista Kemiä – "Murto-osankin saaminen tänne olisi merkittävä markkinarako"

Kiinalaisen Wuhanin miljoonakaupungin delegaatio tutustui vierailullaan merilappilaiseen matkailuun Kemissä. Arktinen luonto ja jäälakeus ihastuttivat aasialaisvieraita.

Kemi
Kiinalaisdelegaatio vierailulla Kemissä talvella 2017.
Delegaatiota johtava varapormestari Liu Yingzi (toinen oikealta) vastaa Wuhanissa muun muassa matkailuasioista. Matkailuyhteistyössä ystävyyskaupungin kanssa olisi Kemille hyviä mahdollisuuksia, sillä Wuhanissa on yli kymmenen miljoonaa asukasta.Antti Heikinmatti / Yle

Kuusihenkinen delegaatio Kiinan Wuhanista tutustui maanantaina Kemiin ja tapasi kaupungin johtoa keskustellakseen muun muassa matkailuyhteistyöstä.

Vieralle esiteltiin matkailujäänmurtaja Sampoa ja Lumilinnaa. Kaupunginjohtaja Tero Nissisen mukaan vieraat olivat silminnähden ihastuneita arktisesta ympäristöstä.

– Ovat olleet kovin vaikuttuneita ja kovasti uskovat, että tällaisille tuotteille on kysyntää. Heillä on tämmöinen politiikkakin, että ystävyyskaupunkeja suositellaan vierailukohteiksi asukkaille, Nissinen kertoo.

Yhteistyökaupungin edustajat ovat nyt vastavierailulla Kemissä – kemiläisiä vieraili Wuhanissa marraskuussa. Varapormestari Liu Yingzin johdolla Kemiin saapui kuusihenkinen seurue, joka edustaa etupäässä matkailu- ja vapaa-aikatoimea.

Suhteiden solmiminen Wuhanin miljoonakaupunkiin olisi Kemille merkittävä avaus.

– Täytyy muistaa, että puhutaan kymmenen ja puolen miljoonan [asukkaan] kaupungista, eli murto-osankin saaminen tänne olisi meille merkittävä markkinarako, Nissinen sanoo.

28.2. klo 9.23 Korjattu ystävyyskaupunki yhteistyökaupungiksi.