Pielispakari tuplaa tuotantonsa – leipoo vuosittain 50 miljoonaa karjalanpiirakkaa

Ylä-Karjalassa sijaitseva Pielispakari on iskenyt kultasuoneen: karjalanpiirakkaan.

karjalanpiirakka
YLE

NurmesPielispakari kaksinkertaistaa karjalanpiirakoiden vuosituotantonsa. Nurmeslainen Pielispakari tulee leipomaan vuosittain 50 miljoonaa piirakkaa.

Leipomon piirakoita myydään jatkossa S-ryhmän jokaisella paistopisteellä Suomessa ja ulkomailla.

Toimitusjohtaja Erkki Timonen sanoo, että työntekijämäärä tulee kasvamaan kahden vuoden aikana noin 10–15 prosenttia. Tällä hetkellä Pielispakari työllistää 60 ihmistä.

– On mahtavaa, kuinka suomalaisia perinneruokia arvostetaan.

Timonen viittaa äänestykseen, jossa suomalaiset valitsivat kansallisruoan. Eniten ääniä saivat ruisleipä, karjalanpaisti ja karjalanpiirakka.

Piirakan kasvavan menekin vuoksi Pielispakari tarvitsee akuutisti vähintään 150–200 neliötä lisää toimitilaa.

Uusiin toimitiloihin Pielispakari on varautunut investoimaan noin 1,5 miljoonaa euroa.

– Haluamme pysyä Nurmeksessa, koska karjalanpiirakka on Pohjois-Karjalasta, Timonen toteaa.