1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fox News Channel

Fox News ruotsalaisen Nils Bildtin käytöstä asiantuntijana: "Kritiikki on oikeutettua"

Studioisäntä Bill O'Reilly pahoitteli Bildtille annettua titteliä ohjelmassaan.

Nils Bildt esiintyi Ruotsin puolustuksen ja turvallisuuden asiantuntijana studiokeskustelussa viime viikolla. Kuva: Kuvakaappaaus YouTubesta / Lehtikuva

Televisiokanava Fox News on pahoitellut, että se esitteli ruotsalaisen Nils Bildtin "puolustuksen ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajaksi" lähetyksessään viime viikolla, kertovat ruotsalaisviestimet (siirryt toiseen palveluun).

Fox News käsitteli Ruotsin maahanmuuton ongelmia lähetyksessään viime viikolla. Se toi studiokeskusteluun asiantuntijaksi Nils Bildtin. Hän oli Ruotsin sekä puolustus- että ulkoministeriölle täysin tuntematon hahmo.

Fox Newsin Bildtille antama asiantuntijatitteli herätti laajaa arvostelua.

– Kritiikki on oikeutettua, sanoi studioisäntä Bill O'Reilly ohjelmassaan tiistaina Suomen aikaa.

– Meidän olisi pitänyt tehdä selväksi, että Bildtillä ei ole roolia Ruotsin hallituksessa. Meidän olisi pitänyt käyttää sopivampaa vierasta, O'Reilly sanoi.

Bildtin asiantuntijuus perustui siihen, että hän on ruotsalainen ja että hänellä on Yhdysvalloissa turvallisuusalan yrityksiä.

Presidentti Donald Trump on viitannut maahanmuuttoa koskevissa puheissaan "Ruotsin tapahtumiin". Hän on aiemmin kertonut saaneensa tietoa Ruotsin tilanteesta Fox Newsin raporteista.