Perussuomalaisten kansanedustaja Elovaara: Kiemungin tilanne on omituinen, mutta ilmaa on puhdistettava

Perussuomalaisten tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara sanoo Kiemungin tilanteen kertovan siitä, että puoleessa on käytävä kunnon linjakeskustelu.

Perussuomalaiset
Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara
Onni Koivisto / Yle

Kansanedustaja Tiina Elovaara ymmärtää, että Tampereen osasto haluaa pitää Terhi Kiemungin puheenjohtajana. Tilanne on silti hänen mielestään hyvin kummallinen.

– Se on todella omituista. Me olemme tulleet tunnetuksi varmaan jo tietyllä lailla vähän erikoisena puolueena. Meillä on rosoisuutta nähtävissä monessa asiassa ja tiettyä kipuilua. Se näkyy tällä hetkellä monella tapaa, Elovaara sanoo.

Tampereen Perussuomalaisten hallitus päätti maanantaina kokouksessaan yksimielisesti, että Terhi Kiemunki jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Elovaara arvioi, ettei Tampereella haluta vaihtaa pitkältä ajalta tuttua osaston puheenjohtajaa.

Tampereen perussuomalaiset tai Pirkanmaan piirin johto eivät kommentoi maanantaista päätöstä tarkemmin. Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Terhi Kiemungin puolueesta perjantaina. Sääntöjen mukaan puheenjohtajan pitäisi olla puolueen jäsen.

Toimintaympäristö alkaa olla aika vaikea

Perussuomalaiset kaipaa Elovaaran mukaan nyt selkeää suuntaa. Taustalla vaikuttaa myös vääntö puolueen puheenjohtajasta.

– Se tulee kulminoitumaan tähän kesään, jolloin puolueen puheenjohtajasta päätetään. Itse odotan sitä kovasti, koska nyt tuntuu, että puolue hakee suuntaa, hän sanoo.

– Tilanne ei ole jäsenille kovinkaan helppo. Tarvitaan se ilmanpuhdistaminen ja kunnon linjakeskustelu.

Kiemungin suhteen puoluehallitus tekee ratkaisut. Elovaara seuraa asiaa mielenkiinnolla.

– Tilanne on alkanut käydä todella ahtaaksi. Kiemungin kannalta toimintaympäristö alkaa olla aika vaikea. Jokainen tekee omat johtopäätöksensä.

Puoluesihteeri ymmärtää päätöksen

Yle Tampere tavoitti tiistaina myös perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon kommentoimaan Tampereen yhdistyksen päätöstä.

Puoluesihteeri sanoo ymmärtävänsä yhdistyksen halun pitää kiinni puheenjohtajastaan ja keskittyä nyt kuntavaalien ehdokasasetteluun, joka päättyy tänään tiistaina.

– Kun muutama hektinen vuorokausi saadaan vedettyä maaliin, niin yhdistys laittaa itsensä ihan sääntömääräiseen tilaan. En ole yhtään huolissani enkä yllättynyt – on ymmärrettävää, että nyt fokusoidaan ehdokaslistoihin.

Puoluesihteerin mukaan perussuomalaiset ei puolueena aio nyt reagoida Tampereen perussuomalaisten päätökseen.

– Tässä vaiheessa ei ole tarpeen tehdä yhtään mitään. Kyllä Tampereen perussuomalaiset osaavat asiat hoitaa.

Juttua on täydennetty kello 13:58 Slunga-Poutsalon kommenteilla.