Feministinen puolue lähtee kuntavaaleihin 40 ehdokkaalla – vaatii päivähoitoa maksuttomaksi

Feministinen puolue haluaa kuntien huolehtivan myös paperittomista ihmisistä.

kuntavaalit
Reilun kymmenen henkilön ryhmä ruusut käsissään.
Feministisen puolueen hallitus.Satu Haavisto

Puoluerekisteriin tänä vuonna päässyt feministinen puolue asettaa ehdokkaita kuntavaaleissa yhdeksällä paikkakunnalla. Ehdokkaita puolueella on kaikkiaan 40. Puolue julkisti kuntavaaliohjelmansa tänään tiistaina.

– Kuntien tulee ottaa aiempaa paremmin huomioon asukkaiden erilaiset tarpeet. Oikeus kohtuuhintaiseen asumiseen, terveelliseen ympäristöön ja yhdenvertaisiin palveluihin ovat perusoikeuksia. Jokaisella on myös oikeus saada hätätilanteessa välttämätön toimeentulo ja katto pään päälle, linjaa puolueen puheenjohtaja Katju Aro tiedotteessa.

Feministinen puolue kertoo tavoittelevansa subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista kaikkiin kuntiin. Tämän lisäksi puolue haluaa lasten päivähoidosta kokonaan maksutonta.

Puolue linjaa, että kaupungin palveluiden tulisi olla kaikkien saavutettavissa 15 minuutissa. Julkisen liikenteen tulisi puolueen mielestä olla edullista.

– Lähipalveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien lisäksi tarvitsemme viihtyisiä asuinalueita, joissa on hyvä kulkea myös pyörätuolilla ja lastenrattaiden kanssa. Kaikille hyvää kaupunkia ei kehitetä kauppakeskusten ja autoilun ehdoilla, Aro sanoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus