1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päätoimittajat

Outi Airolasta uusi Kokkola-lehden päätoimittaja: "Toivon, että voisin haastaa päättäjiä hyviin ratkaisuihin"

Kokkola-lehden päätoimittaja vaihtuu keväällä. Airola näkee kaupunkilehden demokratian välikappaleena, jolla on rohkeutta tuoda esille myös kärjekkäitä mielipiteitä.

Päätoimittajat
Kuvassa Outi Airola rannassa, jäätyneen meren ääressä
Petra Haavisto / Yle

Kokkolalainen pitkään toimittajana työskennellyt Outi Airola on valittu Kokkola-lehden päätoimittajaksi. Hän aloittaa tehtävässään toukokuun alussa.

Airolan toimittajanura käynnistyi Kansan Äänessä, sen jälkeen hän työskenteli muun muassa Keskipohjanmaa-lehdessä ja Yleisradiossa. Viime vuosina Airola on tehnyt töitä MTV3:n uutisiin.

Hän kertoo puntaroineensa pitkään ryhtymistä uuteen työhön.

– Pohdiskelin pitkään, olenko oikeasti riittävän kiinnostunut tuosta työstä. Toistakymmentä vuotta on tullut seurattua enemmän valtakunnan asioita ja mietin, olenko riittävän innostunut seuraamaan Kokkolan asioita. Nyt kun päätös tuli, tuntuu kuitenkin tosi hyvältä. Oli ihan hyvä, että lähdin tähän.

"Ei suurta remontin tarvetta"

Outi Airola on seurannut Kokkola-lehden kehitystä vuosien varrella. Hän kehuu, että viimeisimmät päätoimittajat ovat vieneet lehteä hyvin eteenpäin.

– Koko kansalle tarjotaan ilmaisjakelulehtenä kaikenlaista tekstareista teräviin pääkirjoituksiin. Politiikkaa, kansalaisten arkea, harrastustoimintaa ja tapahtumia. Minusta se toimii hyvin kaupunkilehtenä. En näe hirvittävän suurta remontin tarvetta.

Airola kuitenkin toteaa, että jokainen lehti on päätoimittajansa näköinen. Tulevaisuudessa Kokkola-lehdessäkin näkyy uuden päätoimittajan vaikutus.

Tykkään, että ihmisillä on aika kärjekkäitäkin mielipiteitä ja näkemyksiä, varmasti sellaisia nostan esiin. Vähän tekisi mieli päättäjiäkin sparrata.

Outi Airola

– Tykkään, että ihmisillä on aika kärjekkäitäkin mielipiteitä ja näkemyksiä, varmasti sellaisia nostan esiin. Vähän tekisi mieli päättäjiäkin sparrata. Kun on näkemystä muistakin kaupungeista, voi verrata, olisiko täällä jotain parannettavaa. Toivon, että voisin haastaa päättäjiä Kokkolassa hyviin ratkaisuihin.

Airola kannustaa lukijoita ottamaan aktiivisesti yhteyttä Kokkola-lehden tekijöihin. Hän toivoo, että lehti toimisi kaupungissa demokratian välikappaleena, jossa voidaan myös arvostella kaupungissa tehtyjä päätöksiä.

– Kerrotaan, mitä ylhäällä on päätetty ja mitä alhaalla toivotaan, Airola tiivistää.

Nykyinen Kokkola-lehden päätoimittaja Simo Kattilakoski jää eläkkeelle kesäkuun alussa.