1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaapelitelevisio

Kaapelikanavat eivät pimenekään maaliskuussa – työryhmä pohtii kiistaa tekijänoikeuksista

Kaapelioperaattorit ja tv-yhtiöt pohtivat tekijänoikeuskiistaa yhteisessä työryhmässä. Ratkaisu pitäisi löytyä syyskuun loppuun mennessä.

kaapelitelevisio
Älytelevisio
Tv-kanavien kaapelijakelu jatkuu.Elisa Kinnunen / Yle

Tv-ohjelmien jakelu kaapelia pitkin jatkuu entisellään ainakin syksyyn asti. Kaapelioperaattorit ja tv-yhtiöt ovat muodostaneet työryhmän, jonka tehtävänä on ratkaista vapaasti vastaanotettavien televisiokanavien kaapelijakeluun liittyvät tekijänoikeuskysymykset.

Työryhmällä on aikaa ratkoa pulma syyskuun loppuun mennessä. Edistymisestä on tarkoitus raportoida opetus- ja kulttuuriministeriölle säännöllisesti.

Tv-ohjelmien kaapelitelevisiojakelua koskevien sopimusten osapuolet ovat ilmoittaneet, että ohjelmien kaapelijakelu jatkuu myös tästä päivästä eteenpäin. Alunperin sopimukset olivat osalla kanavista ja operaattoreista katkolla ja useat kanavat uhkasivat pimentyä 1.3. alkaen ainakin DNA:lla ja Soneralla. Sopimuksia saatiin kuitenkin jatkettua kuun vaihteen yli.

Kustannus- ja jakelusopimussotku koskee tavalla tai toisella ainakin Nelosen ja MTV:n joidenkin kanavien, kuten Jimin, Livin, Heron sekä Subin ja Avan jakelua DNA:n, Soneran, Elisan ja Finnetin kaapeliverkoissa.

Jupakka on kehkeytynyt siitä, että tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on esittänyt operaattoreille, että niiden olisi maksettava kaapelijakelussa olevien kanavien sisällöistä lisämaksua. Operaattorit ovat sälyttämässä kustannukset tv-yhtiöille ja tv-yhtiöt pitävät korvausta perusteettomana, koska ne sanovat jo maksaneensa tekijänoikeuskorvaukset kertaalleen.

Lue seuraavaksi