Ben Furmanin yksinkertainen neuvo työpaikalle: "Muistetaan korjata tilanteet, jos on loukattu"

Vuorovaikutus on tärkeintä, sanoo 30 vuotta kouluttajana toiminut psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman Ylen aamu tv:ssä.

työhyvinvointi
Ylen aamu-tv: Motivaatiovalmentaminen työelämässä
Ylen aamu-tv: Motivaatiovalmentaminen työelämässä

Yritykset käyttävät paljon ulkopuolisia puhujia ja työmotivaatiota nostattavia valmentajia. Suomessa valmennusliiketoiminta on kasvanut ripeästi 2000-luvulla.

Yli 30 vuotta kouluttajana toiminut psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman sanoo, että kyse voi olla usein varsin yksinkertaisistakin asioista.

Yrityksiin kutsutuilla puhujilla ja valmennuksella tavoitellaan paitsi lisää bisnestä myös työhyvinvointia. Furmanin mukaan naapurimaassa Ruotsissa puhutaan myös terveyttä edistävistä työpaikoista.

Ylen aamu-tv:n vieraana ollut Furman kokee olevansa ikään kuin muistuttelijan roolissa.

– Vuorovaikutus on se kaikkein tärkein eli miten puhumme ja tulemme keskenämme toimeen, Furman sanoo.

– Kiitetään hyvästä duunista ja muistetaan korjata tilanteet, jos on loukattu toisen tunteita.

Uupumusta, stressiä ja sairaslomia

Motivoinnin lisäksi tavoitteena on työhyvinvoinnin vahvistamisen. Rinnalla kulkee ajatus bisneslähtöisestä ajattelutavasta.

– Kun ihmiset voivat hyvin, niin he myös oppivat paremmin ja toimivat tehokkaammin, Furman sanoo.

– Etsitään oivalluksia ja ratkaisuja ongelmien selvittämiseksi.

Valmennusyritysten liikevaihdot alamäessä

Valmennusbisneksessä muotisanat vilisevät ja vaihtuvat ajoittain. Valmennuksella on monia nimiä, kuten esimerkiksi yritysvalmennus, business coaching ja yrityskulttuurin muotoilu. Furman katsoo, että itse asioiden osalta painitaan samojen kysymysten äärellä.

– Muotisanat vaihtuvat, mutta perusasiat ovat pitkälti samoja.

2000-luvulla reippaasti kysyntää kasvattaneessa valmennusbisneksessäkin liikevaihdot ovat olleet monella yrityksellä laskusuunnassa.

– Valmennusten tilaaminen on enemmän tarvelähtöistä. Kun firmoilla ei ole paljoa rahaa, ne katsovat investointejaan, kuten valmennukseen laitettavaa rahaa kriittisemmin, valmennusyhtiö Milestonen toimitusjohtaja ja kulttuurimuotoilija Elina Aaltolainen-Harjuoja sanoo.