1. yle.fi
  2. Uutiset

Lehti: Ranskan presidenttiehdokas François Fillon joutuu kuulusteluihin

Ehdokkaan vaimo Penelope Fillon on mediatietojen mukaan jo joutunut kuulusteluihin. Fillonin kampanja aikoo pitää tiedotustilaisuuden keskipäivällä.

Ulkomaat
Francois Fillon puhujalavalla
Ranskan presidenttiehdokas François Fillon on joutunut vaikeuksiin, kun hänen vaimolleen maksetut avustajapalkkiot ovat tulleet julkisuuteen.

Syyttäjänviranomainen on kutsunut Ranskan presidentiksi pyrkivän François Fillonin kuulusteluihin, Journal du Dimanche -lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Fillonin vaimo Penelope on jo viety poliisikuulusteluihin, kertoo Mediapart-sivuston toimittaja Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kuulustelut liittyvät Penelope Fillonille maksettuihin parlamenttiavustajien palkkioihin, joiden epäillään olleen perusteettomia.

François Fillonin kampanja on ilmoittanut pitävänsä tiedotustilaisuuden kello 13 Suomen aikaa. Keskustaoikeistolaista tasavaltalaispuoluetta edustava Fillon on jo aiemmin kertonut, että hän lykkää suunniteltua vierailuaan Pariisin maatalousmessuille.

Syyttäjänlaitos aloitti viime viikolla rikostutkinnan avustajapalkkioista, joita Ranskan parlamentti oli maksanut vuosikausien ajan Fillonin vaimolle Penelopelle. François Fillon on kiistänyt syytökset, mutta ne ovat vaikeuttaneet pahasti hänen vaalikampanjaansa.

Fillon on pudonnut monissa mielipidemittauksissa kolmanneksi äärioikeiston Marine Le Penin ja keskustalaisen Emmanuel Macronin taakse. Myös Le Peniä tutkitaan Euroopan parlamentin avustajapalkkioiden väärästä maksamisesta, mutta hän on kieltäytynyt menemästä kuulusteluihin.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi