Fillonin vaikeudet jatkuvat – Ranskan keskustapuolue vetää tukensa

Aiemmin tänään keskiviikkona Fillon esiintyi uhmakkaana ja kertoi jatkavansa kamppanjaansa korruptioepäilyistä huolimatta.

Ranska
Francois Fillon puhujalavalla
Ranskan presidenttiehdokas François Fillon on joutunut vaikeuksiin, kun hänen vaimolleen maksetut avustajapalkkiot ovat tulleet julkisuuteen.

Ranskan keskustaoikeiston presidenttiehdokkaan François Fillonin vaikeudet jatkuvat. Keskustapuolue UDI on päättänyt vetää tukensa skandaalien ryvettämältä ehdokkaalta.

Aiemmin tänään keskiviikkona Ranskan syyttäjäviranomainen kutsui Fillonin kuulusteluihin tapauksessa, jossa hänen epäillään maksaneen vaimolleen perusteettomia parlamenttiavustajan palkkioita.

Fillon on toistuvasti kieltäytynyt vetäytymästä presidentinvaalikampanjasta korruptioepäilyjen vuoksi. Hän on kiistänyt syyllisyytensä, mutta pyytänyt silti anteeksi ranskalaisilta sitä, että palkkasi perheenjäseniään avustajikseen.

UDI on Ranskan parlamentin kolmanneksi suurin puolue 28 edustajallaan. Se on tukenut Fillonin presidenttiehdokkuutta viime marraskuusta lähtien, jolloin Fillon voitti keskustaoikeiston esivaalit. UDI-puolueen nuorisosiipi on puolestaan kannattanut toista keskustaehdokasta Emmanuel Macronia.

Lähteet: Reuters