Euroviisujuontaja Mikko Silvennoinen: A-studion ansiosta hääpäivä lukittuna!

Häät järjestetään perhepiirissä ensi kesänä puoliso Asmo Norosen kanssa.

A-studio
A-studio: Mitä 1.3. jälkeen?
A-studio: Mitä 1.3. jälkeen?

Useita viihdeohjelmia juontanut ja tuottanut Mikko Silvennoinen paljasti A-studiossa menevänsä kesällä naimisiin. Hänet oli pyydetty ohjelmaan kommentoimaan sukupuolivähemmistöjen asemaa nyt, kun sukupuolineutraali avioliittolaki on tullut voimaan. Muun muassa euroviisuja juontanut ja Tubecon-tapahtumaa tuottava Silvennoinen kiitteli A-studiota vuolaasti.

– Te olette valtakunnan painostuskeino numero yksi, koska se toimi minun mieheeni! Aluksi en suostunut tulemaan, koska meillä ei ollut hääpäivää lukittuna. Sitten vähän nyyhkin, että A-studioonkin pyydettiin, mutta minulla ei ole mitään kerrottavaa. Mutta nyt on hääpäivä lukittuna! Kesällä mennään naimisiin.

Silvennoinen elää rekisteröidyssä parisuhteessa muotoilija Asmo Norosen kanssa.

Juhlat on määrä pitää lähimmän perheen ja ystävien kanssa.

– Me ollaan ajateltu tämä niin, että me ei tänään ole täytetty sitä lomaketta, jolla mennään naimisiin. Vaan meidän seremonia on, että se täytetään siellä juhlissa. Sitten vain syödään hyvin, juhlitaan ja pistetään disko pystyyn!

Uusi avioliittolaki tukee arjen tasa-arvotyötä

Keskiviikkona voimaan tullutta uutta avioliittolakia Silvennoinen pitää tärkeänä.

– Laki tukee sitä työtä joka oikeasti alkaa. Jos vertaa vaikka naisten oikeuksiin, niin edelleenkin täytyy tehdä vielä työtä samapalkkaisuuden eteen. Luulen, että homojenkin osalta tätä työtä tehdään vielä seuraavat sata vuotta, jotta se todella toteutuu. Arjen tilanteissa syrjintä on vielä läsnä, etenkin pienillä paikkakunnilla.

Viihdetuottaja kertoo pohtivansa muun muassa pienillä paikkakunnilla asuvien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten jaksamista, työelämässä etenemistä rajoittavia "pinkkejä lasikattoja" sekä sitä, osataanko vaikkapa vanhainkodeissa kohdella samaa sukupuolta olevia pariskuntina.

– Mutta paitsi laki, myös esikuvat ovat tärkeitä. Kyllä mä toivon, että Suomessa viimeinenkin suosittu poptähti voisi tulla ulos kaapista, ja kertoa avoimesti mitä on.