Harjamäen hylätty kerrostalo kiukuttaa asukkaita – kunta aikoo peittää rikkinäiset ikkunat

Kiinteistön omistajaa kehotettiin peittämään ikkunat marraskuun loppuun mennessä, mutta mitään ei ole tapahtunut.

ympäristöterveys

Siilinjärven kunta aikoo viimein hoitaa kuntoon Harjamäessä sijaitsevan asumattoman kerrostalon turvallisuusongelmat. Tarkoituksena on peittää mahdollisimman pian Pasurintiellä sijaitsevan kerrostalon rikkinäiset ikkunat ja työn kustannukset peritään kiinteistön omistajalta.

Siilinjärven ympäristöterveysjohtaja Emilia Savolainen kuitenkin kertoo, että kunta aikoo odottaa ainakin valitusajan loppuun asti ennen kuin työt aloitetaan. Savolainen arvioi, että työt voitaisiin käynnistää noin kuukauden kuluttua.

Ennen ikkunoiden korjaamista linnut on häädettävä talosta ja sitä varten on selvitettävä lupa-asiat, hän kertoo.

Kerrostalo on ollut tyhjillään vuodesta 2010 lähtien. Rakennuksessa pesii lintuja, jotka ulostavat ja voivat levittää tauteja. Lisäksi rikkinäiset ikkunat voivat aiheuttaa vaaran kerrostalon pihalla liikkuville. Lähialueen asukkaat ovat valittaneet haitoista terveysvalvontaan vuodesta 2014 lähtien.

Siilinjärven kunta määräsi aiemmin kiinteistön omistajan peittämään kaikki ikkuna-aukot marraskuun loppuun mennessä tai muutoin kunta teettää työn ja laskuttaa omistajalta 5 000 euroa. Ikkunoita ei ole kuitenkaan määräaikaan mennessä peitetty.

Kunta on ollut kirjallisesti yhteydessä espanjalaisen omistajan edustajaan, mutta ei saanut kuulemiskirjeeseensä vastinetta määräaikaan mennessä.