Ahlstromilta iso investointi Suomeen – sijoittaa neljä miljoonaa Karhulan tehtaaseen Kotkassa

Investointi parantaa tehtaan energiatehokkuutta ja lisää tuotantokapasiteettia.

teollisuus
Ahlstromin tehdas Kotkassa.
Niklas Joki / Yle

Kuitumateriaaleja valmistava Ahlstrom investoi neljä miljoonaa euroa uuteen läpivirtauskuivaimeen Karhulan tehtaallaan. Moderniin laitteistoon investointi parantaa kilpailukykyä, koska tuotanto sujuvoituu ja tuotteet ovat tasalaatuisempia. Yhtiön mukaan kuivauskapasiteetin lisääminen parantaa laatu-, ympäristö- ja turvallisuustasoa.

– Sijoitus tuo paljon etuja. Sen avulla pystytään nostamaan nopeutta, kunnossapitokustannuksen pienenevät, työturvallisuudesta huolehtiminen helpottuu ja energiatehokkuus paranee, luettelee toimitusjohtaja Pekka Helynranta.

Ahlstrom lisää tuotantokapasiteettiaan vastatakseen lasihuopatuotteiden kasvavaan kysyntään maailmalla.

Karhulan tehtaan nykyinen kuivain on ollut käytössä vuodesta 1986. Käyttöikänsä päähän tullut kuivain vaihdetaan uuteen, jonka on määrä olla käytössä ensi vuoden alussa.

– Työt ovat alkaneet jo valmistelevilla töillä. Asennus on joulukuussa, jolloin tulossa on noin kahden viikon seisokki, kertoo toimitusjohtaja Pekka Helynranta.

Ahlstromin Karhulan tehdas on osa konsernin Building & Wind -liiketoiminta-aluetta, joka valmistaa lasikuitumateriaaleja muun muassa vinyylilattioihin, tuulivoimaloiden roottorilavoihin ja veneiden runkoihin. Karhulan tehtaan lasihuovalle tärkein loppukäyttäjä on lattiamattoteollisuus.

Ahlstromin Karhulan tehdas työllistää 80 henkilöä. Investointi ei lisää työpaikkoja, mutta turvaa entiset.