Paroc sulkee Oulun tehtaansa, 64 ihmistä irtisanotaan – "Olisi pystytty jatkamaan tuotantoa vuosia eteenpäin"

Oulun tehtaan ovet sulkeutuvat lopullisesti tämän vuoden heinäkuussa. Työntekijät eivät ole johdon kanssa yhtä mieltä Oulun tehtaan vanhanaikaisuudesta.

talous
Parocin Oulun tehdas
Oulun tehtaan tuotanto siirretään yhtiön Paraisten tehtaalle. Risto Degerman / Yle

Paroc Group vahvistaa lopettavansa Oulun kivivillatehtaan toiminnan. Kaikkiaan tehtaalta irtisanotaan koko tehtaan tuontannollinen henkilöstö eli yhteensä 64 henkilöä. Muiden toimintojen osalta viisi tehtävää siirtyy muille Parocin toimipaikoille.

– Oulussa sijaitseva tehdas on vanha ja toiminnan jatkaminen vaatisi mittavia investointeja lähitulevaisuudessa, perustelee päätöstä Paroc Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen.

Työntekijät eivät ole johdon kanssa yhtä mieltä Oulun tehtaan vanhanaikaisuudesta.

– Kyllähän se on herättänyt kysymyksiä, että yhtiö on viime vuosina investoinut kovasti ja sitä kautta luonut uskoa tulevaan. Kyllä näillä laitteilla olisi pystytty jatkamaan tuotantoa useita vuosia eteenpäin. Pienillä korjauksilla ja investoinneilla olisi päästy ihan hyvinkin hyvään tulokseen, kommentoi tehtaan sulkemista Oulun tehtaan pääluottamusmies Mika Soronen.

Tuotanto siirtyy Paraisille

Yhtiö aloitti tammikuun alkupuolella yt-neuvottelut Oulun tehtaan alasajamiseksi. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko tehtaan noin 70 henkilöä, pois lukien operatiivinen myyntihenkilöstö.

– Onhan tämä ollut tiedossa, mutta onhan se raskasta kun se lopullinen päätös tulee. Markkinat on muuttuneet ja kilpailu kiristynyt ja tuonti lisääntyy koko ajan. Se on valitettavaa että tällaiseen päädytään, sanoo pääluottamusmies Mika Soronen.

Lopullisesti Oulun tehtaan ovet pistetään kiinni tämän vuoden heinäkuussa. Oulussa olevat tukitoiminnot Paroc siirtää muille yhtiön tehtaille ja toimipaikoille.

– Tuemme henkilöstöä uusien töiden saamisessa niin Parocissa kuin yhtiön ulkopuolella muun muassa työnhakuvalmennusten sekä yhdessä viranomaisten kanssa toteutettavien toimenpiteiden avulla, sanoo toimitusjohtaja Kari Lehtinen.

Oulussa valmistettavien rakennuseristeiden tuotanto siirtyy pääasiassa Parocin Paraisten tehtaalle. Tukitoimintojen tehtävät siirtyvät Parocin muille toimipaikoille.

Tehtaan sulkemisen jälkeen Paroc hoitaa Pohjois-Suomen toimituksia suorien tehdastoimitusten lisäksi aluetta palvelevan jakelupisteen kautta.