HS: Petoksesta epäilty Helsingin opetusviraston ex-päällikkö vapautettu

Helsingin Sanomien mukaan opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö on vapautettu tutkintavankeudesta. Poliisi ei kommentoi asiaa HS:lle eikä Ylelle.

Helsingin opetusvirasto
Opetusviraston kyltti.
Maja Ottelin / Yle

Jopa miljoonien eurojen huijauksesta epäilty Helsingin opetusviraston entinen tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi on vapautettu tutkintavankeudesta, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden tietojen mukaan Suoniemi on päästetty vapaaksi viikko sitten perjantaina, 24. helmikuuta.

Helsingin poliisin rikostarkastaja Ismo Siltamäki ei kommentoi asiaa Helsingin Sanomille. Myöskään Ylelle hän ei vahvista eikä kiistä Suoniemen vapauttamista.

Siltamäen mukaan poliisi ei tässä vaiheessa ota kantaa "yksittäisiinkään asioihin".

Suoniemi on ollut vangittuna epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hänet vangittiin tammikuussa. Rikosepäilyt koskevat kymmenen vuoden ajanjaksoa. Rikoksesta saadun hyödyn on epäilty olevan useita miljoonia, korruptioepäilyä onkin sanottu kaikkien aikojen suurimmaksi.

HS:n tietojen mukaan myös kaksi muuta mahdollisesti tapaukseen liittyvää miestä on päästetty vapaaksi. Heidät vangittiin tammikuussa törkeästä kätkemisrikoksesta epäiltyinä. Lehden mukaan tapauksessa epäillään rikoksista muitakin ihmisiä, jotka ovat tai ovat olleet virastossa töissä.

Rikostarkastaja Ismo Siltamäki ei vahvista eikä kiistä näitäkään tietoja Ylelle.