Pastori Kai Sadinmaasta tehtiin kantelu tuomiokapituliin samaa sukupuolta olevan parin vihkimisestä

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee asiaa ensi keskiviikkona.

kantelut
Sateenkaarisydämellä varustettu hääkakku Vihdoinkin vihille -tilaisuudessa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä 1. maaliskuuta 2017.
Sateenkaarisydämellä varustettu hääkakku Vihdoinkin vihille -tilaisuudessa Musiikkiteatteri Kapsäkissä Helsingissä 1. maaliskuuta 2017. Tilaisuudessa vihittiin samaa sukupuolta olevaa pareja. Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin on kanneltu pastori Kai Sadinmaan toimittamasta samaa sukupuolta olevan parin vihkimisestä, kertoo Helsingin piispan toimisto Twitterissä.

Lakimiesasessori Ritva Saarion mukaan kantelun on jättänyt yksityishenkilö tänään torstaina.

Saarion mukaan kantelussa on katsottu, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avioliittoon liittyvän linjauksen mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Siksi tuomiokapitulia on pyydetty tutkimaan asia.

 Pappi Kai Sadinmaa
Kai SadinmaaMikko Stig / Lehtikuva

Saario kertoo, että kantelusta ei käy ilmi, missä vihkiminen on tapahtunut. Hän olettaa, että kantelu koskee Musiikkiteatteri Kapsäkin ravintolassa eilen järjestettyä tapahtumaa, jossa vihittiin samaa sukupuolta olevia pareja.

– Meillä on ensi viikon keskiviikkona istunto, jossa asiasta keskustellaan. Joka tapauksessa ennen kuin asiassa mitään ratkaistaan, niin Sadinmaalta pyydetään kirjallinen vastine, Saario kertoo.

Istunto päättää, tuleeko Sadinmaalle mahdollisesti seuraamuksia. Saarion mukaan kysymykseen saattaisi tulla Sadinmaalle annettava kirkon lainsäädäntöön liittyvää ohjaus tai varoitus.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin ei ole tullut muita asiaan liittyviä kanteluita.