Bolivia suuttui Ranskalle videopelistä

Bolivia on näreissään Ranskalle tuoreesta videopelistä, jossa Bolivia näytetään huonossa valossa.

Bolivia
Ranskan suurlähettiläs Denys Wibaux (oikealla) on keskustellut kiistellystä videopelistä Bolivian ulko- sekä sisäministerin kanssa La Pazissa.
Ranskan suurlähettiläs Denys Wibaux (oikealla) on keskustellut kiistellystä videopelistä Bolivian ulko- sekä sisäministerin kanssa La Pazissa.EPA / Martin Alipaz

Eteläamerikkalaisen Bolivian hallitus on tehnyt videopelistä Ranskan suurlähetystölle virallisen valituksen.

Ranskalaisyhtiön tuottamassa pelissä Bolivia on joutunut Meksikon huumekartellin valtaamaksi. Maassa vallitsee väkivalta, kaaos ja anarkia. Sisäministeri Carlos Romeron mukaan Bolivia on helposti tunnistettavissa videopelissä maantieteellisesti ja kuvitukseltaan, vaikka maan nimeä ei pelissä suoraan mainitakaan.

Romero kertoo, että Bolivia on lähettänyt Ranskan La Pazin-suurlähetystölle kirjeen ja pyytänyt Ranskan hallitusta puuttumaan videopelin levitykseen.

– Me voimme aloittaa oikeustoimet, mutta mielestämme ensin on parempi pyrkiä toimimaan diplomaattisin keinoin, ministeri sanoi.

Ranskan suurlähettiläs Denys Wibaux keskusteli keskiviikkona aiheesta Bolivian ulkoministerin Fernando Huanacunin ja sisäministeri Romeron kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ranskan suurlähetystö tai peliyhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut Bolivian mielipahaa tiedotusvälineille.

Ranskalaisen Ubisoft Entertainment SA:n tuottama videopeli Ghost Recon on tarkoitus julkistaa virallisesti ensi viikolla. Pelin kokeiluversion on ladannut jo lähes 7 miljoonaa käyttäjää.

Lähteet: Reuters