Trump puolustaa oikeusministeriään: “Noitavainoa”

Presidentti Trumpin mielestä oikeusministeri Jeff Sessionsin ympärillä vellova Venäjä-kohu on demokraattien liioittelua.

Jeff Sessions
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Valkoisessa talossa 27. helmikuuta 2017.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Valkoisessa talossa 27. helmikuuta 2017.Aude Guerrucci / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut oikeusministerinsä pitämää tiedotustilaisuutta tämän väitetyistä Venäjä-kytköksistä.

Trump sanoo tiedotteessaan, ettei oikeusministeri Jeff Sessions ole sanonut mitään väärää, mutta hän olisi voinut esittää vastauksensa senaatille täsmällisemmin.

– Jeff Sessions on rehellinen mies. Hän ei sanonut mitään väärää. Hän olisi voinut antaa hieman täsmällisemmän vastauksen, mutta se oli tahatonta, Trump sanoi.

Trump pitääkin Sessionsiin kohdistunutta kohua ajojahtina.

– Demokraatit ovat yliarvioineet mahdollisuutensa. Kyseessä on täydellinen noitavaino!

Oikeusministeri Jeff Sessions piti myöhään illalla Suomen aikaa tiedotustilaisuuden, jossa hän kiisti pimittäneensä tietoa tapaamisistaan Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa presidentinvaalikampanjan aikana.

Yhdysvaltain senaatti kuuli Sessionsia alkuvuodesta osana hänen virkaan nimittämistään. Kuulemisessa Sessions väitti, ettei ole tavannut Venäjän edustajia vaalikampanjan aikana.

– Vastaukseni kysymykseen tapaamisista oli rehellinen ja oikea suhteessa siihen, miten silloin ymmärsin kysymyksen, Sessions selitti lehdistötilaisuudessaan torstai-iltana.

Trumpin hallinnon ja Venäjän välisiä suhteita tutkivan komission johtoon nimetty oikeusministeri Sessions ilmoitti torstai-illan tiedotustilaisuudessa jääväävänsä itsensä komission johdosta.

Lähteet: Reuters