Turun psykiatrisessa sairaalassa paljastuneet väärinkäytökset toivat varoituksen kolmelle virkamiehelle

Sisäisen tarkastuksen raportin mukaan kolmikko toimi puutteellisesti tiedonkulun, toiminnan seurannan ja valvonnan osalta.

Turku
Kupittaan sairaala
Nora Engström / Yle

Turun vanhuspsykiatrian G1-osastosta valmistunut kaupungin sisäisen tarkastuksen selvitys johtaa kurinpitotoimiin. Kaupunginjohtaja Aleksi Randell on päättänyt antaa kirjalliset varoitukset Kupittaan G1-osastoon liittyvästä toiminnasta kolmelle kaupungin virkamiehelle. Kyseessä ovat hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa, tulosyksikönjohtaja Jyrki Heikkilä ja asiantuntijalääkäri Hilkka Virtanen.

Sisäisen tarkastuksen raportin mukaan varoituksen saaneet virkamiehet ovat toimineet puutteellisesti toimialansa tai vastuualueensa väärinkäytösepäilyihin liittyvän tiedonkulun, päivittäisen toiminnan seurannan ja valvonnan osalta.

Lounais-Suomen poliisin tekemässä tutkinnassa kaupungin virkamiesten toiminnassa ei ilmennyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella heidän olisi syytä epäillä syyllistyneen rikoksiin.

Psykiatrisessa sairaalassa paljastui viime vuoden helmikuussa hoitajien suorittamaa potilaiden kaltoinkohtelua. Tapauksen toi julkisuuteen Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Asia on neljän hoitajan osalta syyteharkinnassa.

Sisäisen tarkastuksen raportti, siitä seuraavat työnjohdolliset toimenpiteet ja psykiatrisen toiminnan kehittäminen esitellään Turun kaupunginhallitukselle maanantaina. Hallitukselle esitetään, että se merkitsee asian tiedoksi.