Natsitervehdyksen tehnyt MEP lateli seksistisiä kommentteja

Puolalainen eurokansanedustaja Janusz Korwin-Mikke julisti Euroopan parlamentin edessä, että naisten tulisi ansaita vähemmän, koska nämä ovat vähä-älyisempiä kuin miehet.

Ulkomaat
Puolalainen Euroopan parlamentin jäsen Janusz Korwin-Mikke.
Janusz Korwin-Mikke on tunnettu pöyristyttävistä kommenteistaan. Hän johtaa Puolassa euroskeptistä KORWiN-puoluetta, ja on ollut ehdolla Puolan presidentiksi useita kertoja.Patrick Seeger/EPA

Puolalainen eurokansanedustaja Janusz Korwin-Mikke tunnetaan pöyristyttävistä kommenteistaan, joita Puolan hallitus on joutunut pahoittelemaan. Nyt Korwin-Mikke on pitänyt saarnan Euroopan parlamentille naisten alemmuudesta.

"1900-lukulainen stereotypia, jonka mukaan naisten älyllinen potentiaali on samanlainen kuin miehillä, on tuhottava, koska se ei ole totta", edustaja saarnasi perjantaina parlamentissa.

Korwin-Mikken puheenvuoro kuultiin parlamentissa vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Korwin-Mikke oli pitänyt puheen, jossa hän perusteli naisten matalampaa ansiotasoa sillä, että naiset ovat "heikompia, pienempiä, ja vähä-älyisempiä kuin miehet".

Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani on käynnistänyt tutkinnan edustajan puheenvuoroista. Niistä voi seurata nuhteita, sakkoja tai väliaikainen viraltapano.

Korwin-Mikke on saanut ennenkin huomiota pöyristyttävillä kommenteillaan. Hän on muun muassa verrannut EU:ta kolmanteen valtakuntaan. Vuonna 2015 hän kohotti kätensä natsi-tervehdykseen ja huudahti natsi-Saksasta muistuttavan sanallisen iskulauseen kesken parlamentin keskustelun.

Korwin-Mikke johtaa pientä puolalaista puoluetta, joka jäi viime vaaleissa vain täpärästi ilman paikkoja Puolan parlamentissa.

Lähteet: AP, AFP

Lähteet: AP, AFP