Arnold Schwarzenegger jättää Diili-ohjelman – syyttää Trumpia huonosta menestyksestä

Ohjelman katsojaluvut ovat laskeneet sen jälkeen, kun toimintatähti korvasi nykyisen presidentin sen isäntänä. Schwarzenegger ja Trump ovat nälvineet toisiaan sosiaalisessa mediassa.

Arnold Schwarzenegger Kuva: Joe Castro / EPA

Näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger on ilmoittanut lopettavansa Yhdysvaltojen Diili-ohjelman isännöinnin vain yhden kauden jälkeen.

Hän syytti perjantaina ohjelman edellistä isäntää ja nykyistä presidenttiä Donald Trumpia ohjelman huonosta menestyksestä.

– Kun ihmiset saivat tietää, että Trump on yhä mukana ohjelman tuotannossa ja tienaa sillä yhä rahaa, puolet katsojista alkoi boikotoida sitä, Schwarzenegger sanoi Empire-lehdelle.

Schwarzeneggerin mukaan Trump toi The Celebrity Apprentice eli Julkkis-Diili-ohjelmalle liikaa painolastia poliittisesti jakaantuneessa ilmapiirissä.

– Ihmisille jäi paha maku suuhun. En halua osallistua ohjelmaan katsojana tai sponsorina tai millään muullakaan tavalla, hän sanoi.

Trump on tölvinyt seuraajaansa

Donald Trump lopetti ohjelman isännöinnin 14 kauden jälkeen, kun hän aloitti presidentinvaalikampanjansa kesällä 2015. Trumpin korvaajaksi valittiin Schwarzenegger, mutta Trump ilmoitettiin yhä lopputeksteissä yhtenä tuottajista.

Schwarzeneggerin luotsaamana ohjelma jäi kuitenkin pahasti jälkeen aikaisemmista katsojaluvuista. Trumpin isännöimistä kausista vain yksi on saanut vähemmän katsojia.

Trump on itse nälvinyt Twitterissä seuraajansa huonoa menestystä. Hän sanoi helmikuussa, että Schwarzenegger on pärjännyt huonosti sekä Diilin isäntänä että Kalifornian kuvernöörinä.

Schwarzenegger kuuluu Trumpin tapaan republikaanipuolueeseen mutta on arvostellut Trumpin kampanjapuheita ja politiikkaa. Hän ehdotti presidentille tehtävien vaihtoa Twitterissä julkaistulla videolla.

– Sinä voisit palata takaisin televisioon, koska olet erityisen hyvä saamaan katsojia. Minä voin hoitaa sinun työsi, niin ihmiset voivat nukkua rauhassa, Schwarzenegger vitsaili.