"Pikku hiljaa näitä totutetaan ja koulutetaan tähän" – katso kuvat ratsupoliiseista

Helsinkiläishevoset pitivät järjestystä Lahden MM-kisoissa.

ratsupoliisi
Ratsupoliisit MM-kisoissa
Kati Turtola / Yle

Lahden MM-kisojen lauantain kuvatuin kolmikko lienee poliisin ratsukot, jotka ovat olleet viikonloppuisin MM-hiihdoissa vahtimassa järjestystä.

Eskoa, Calvinia ja Pokea on koulutettu hyvän aikaa poliisiratsun tehtäviin. Kolmikko on matkustanut Helsingistä Lahteen viikonloppureissulle.

– Hevonen on saalis- ja laumaeläin. Kyllä tämä on haastavaa hevoselle, ja pikku hiljaa näitä totutetaan ja koulutetaan tähän. Muutamia helmiä löytyy, jotka ovat tähän luonteeltaan sopivia ja niitä pystytään näissä tilanteissa käyttämään, kertoo vanhempi konstaapeli Mari Pehkonen Calvinin selästä.

Ratsupoliisit MM-kisoissa
Kati Turtola / Yle

Calvin on näin isossa väkijoukossa ensimmäistä kertaa, kertoo Pehkonen. Se ottaa tilanteen hyvin haltuun ja nauttii kisatunnelmasta, vaikka ihmiset käyvätkin ihmettelemässä, hän kertoo.

Ratsupoliisit MM-kisoissa
Kati Turtola / Yle

– Kyllähän ihmisiä kiinnostaa, mutta he ymmärtävät, kun heille sanoo, että katsoa saa, mutta aina ei voi taputtaa. Ei voi kuin kehua, miten ihmiset meihin suhtautuvat.

Ratsukkona näkyvästi paikalla

Pehkonen on aloittanut ratsupoliisina viime kesänä ja kertoo työn erityisesti Lahdessa olevan PR:ää.

– Tämä kuuluu työtehtäviin. Hyvin paljon osallistutaan urheilutapahtumiin, sanoo Esko-hevosen työpari vanhempia konstaapeli Sampsa Aukio.

– Ratsupoliisi näkee ja näkyy. Kun kuljemme yleisön joukosta ja katsomme 2,5-metristä, niin näemme yli päiden ja ihmisjoukko näkee meidät jo pitkältä. Lahdessa ei ole ollut ratsupoliiseja moneen kymmeneen vuoteen. Olemme poikkeuksellinen näky ja se tietysti kiinnostaa ihmisiä.

_Edit 5.3.2017 klo 16:08 tehtyä tarkennuksia. _