Koe uusi yle.fi

Jussi Niinistö ei ole mukana perussuomalaisten puheenjohtajakisassa

Niinistö pitää puolustusministerin salkusta kiinni kynsin ja hampain.

politiikka
Jussi Niinistö
Jussi NiinistöMartti Kainulainen / Lehtikuva

Puolustusministeri Jussi Niinistö ei aio olla mukana perusuomalaisten puheenjohtajakisassa. Niinistö on työmatkalla Brysselissä. Niinistö on vaatinut, että perussuomalaisten puheenjohtajan on oltava myös puolueen presidenttiehdokas. Hän ilmoitti tukevansa puheenjohtajaksi Sampo Terhoa.

Niinistö perusteli päätöstään Brysselissä. Hän totesi, ettei aika riitä kaikkeen

– Olen varsin tyytyväinen asemaani puolustusministerinä ja puolueen varapuheenjohtajana. Koen tekeväni merkityksellistä työtä puolustusministeriössä.

Ministerinsalkuista ei ole käyty keskustelua, mutta Niinistö olettaa, että hän pitää puolustusministerin salkun niin kauan, kun hallitus on pystyssä. Ei vaikka Sampo Terho sitä vaatisi.

- En ole valmis luopumaan. Pidän siitä kiinni kynsin ja hampain.

Jussi Niinistö oliis valmis lisäämään ministerien määrää. Esimerkiksi työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) salkku on kohtuuttoman raskas.

Sampo Terho kertoi tänään lähtevänsä tavoittelemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta. Hän lupautui myös puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Timo Soini ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta sunnuntaina blogissaan (siirryt toiseen palveluun). Soini aikoo johtaa perussuomalaisia kesäkuun puoluekokoukseen asti. Hän on kuitenkin halukas jatkamaan ulkoministerinä. Soini ei aio ainakaan toistaiseksi aio asetettua yhdenkään ehdokkaan taakse.

Puheenjohtakisaan on ehtinyt ilmoittautua myös perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri. Meri on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Ranska

Ranskan Le Penin pankkitili suljettiin: Olen "pankkifatwan" uhri

KHL

Näin syntyi Jokereiden KHL-historian nopein maali – Zapolskille jo kauden kahdeksas nollapeli

Sijoittaminen

Makuutatko sinäkin lapsesi rahoja pankkitilillä? Ei kannata – Kysyimme asiantuntijoilta, miten lapsen varat kannattaisi sijoittaa