Tässä automerkkien kymmenen kärki Suomessa – jättifuusion osapuolista Opel mukana, ranskalaiset eivät

Peugeotin ja Citroënin valmistaja kasvattaa muskeleitaan ostamalla Opelin miljardikaupalla. Miten suosittuja nämä merkit ovat Suomessa?

autoteollisuus
Opelin logo auton keulassa.
Ronald Wittek / EPA

Volkswagen, Toyota ja Skoda ovat yhä suomalaisten suosituimpia automerkkejä. Niiden myyntimäärät ovat keikkuneet melko tasoissa, vaikka ykkössijan haltija on välillä vaihtunutkin.

Maanantaina julkistetun kaupan osapuolista ranskalaismerkkien Peugeotin ja Citroënin myyntimäärät ovat olleet Suomessa selvässä laskussa. Sen sijaan Opelin myynti kasvoi viime vuonna selvästi.

Kaupan myötä yhdysvaltalainen General Motors käytännössä vetäytyy pois Euroopasta. Suomen yksikkö menee kaupassa mukana, mutta Opelin maahantuonti ja huolto toimivat normaalisti.

– Asiakkaan ei tarvitse olla huolissaan. Kaikki jatkuu kuin ennenkin,General Motors Finlandin eli Opelin Suomen toimitusjohtaja Rami Kittilä sanoo.

Liioin Opel merkkinä ei katoa minnekään. Opel on ja pysyy saksalaisena automerkkinä. Myös Opelin nykyinen johto jatkaa tehtävissään.

– Kyllä eurooppalaiset autot täytyy kehittää Euroopassa. Täällä on maailman tiukimmat päästömääräykset, mikä vaatii eurooppalaista tuotekehitystä.

GM:n tulevaisuuden painopistealueita ovat Yhdysvallat, Kiina ja Etelä-Amerikka.

Myydyimmät hekilöautot Suomessa 2016
Yle Uutisgrafiikka

Lue myös:

Peugeot'n ja Citroënin valmistajasta tulee Euroopan toiseksi suurin – ostaa Opelin brändin