Lapsi murtautui omakotitaloon ja puukotti naista Pyhtäällä – useita hengenvaarallisia iskuja

Nainen sai hengenvaaralliset vammat.

Kotimaa

Poliisi on ottanut kiinni alle 15-vuotiaan pojan, jonka epäillään tunkeutuneen omakotitaloon ja puukottaneen talon asukasta Pyhtäällä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen Pyhtään Purolassa tapahtuneesta, omakotitaloon kohdistuneesta asuntomurrosta torstain ja perjantain välisenä yönä. Talon asukas oli havainnut tunkeilijan talossa, jolloin tämä oli iskenyt asukasta hengenvaarallisesti teräaseella. Sen jälkeen tunkeilija pakeni paikalta.

Tekijältä putosi sininen reppu, jossa on FC Barcelonan logo.

Poliisi pääsi pojan jäljille omien tutkimustensa kautta. Kiinniotettu poika on Pyhtäällä asuva Suomen kansalainen. Poliisi haluaa oikoa keskustelupalstoilla käytyä keskustelua ja spekulaatioita siitä, että alueen vastaanottokeskuksen asukkailla olisi jotain tekemistä puukotuksen kanssa.

– Heillä ei ole mitään osallisuutta tapahtumiin, sanoo rikoskomisario Marko Heinonen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Rikosnimike on tapon yritys. Poika ei kuitenkaan joudu asiasta rikosoikeudelliseen vastuuseen, koska on alle 15-vuotias. Rikosoikeudellinen vastuuikäraja on Suomessa 15 vuotta.

Nainen sai tapahtuman yhteydessä useita veitsen iskuja. Vammat olivat hengenvaarallisia ja olisivat ilman nopeaa hoitoa johtaneet menehtymiseen. Sairaalaan toimitetulla naisella ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Poliisi on kuullut poikaa rikolliseen tekoon epäiltynä ja ohjannut hänet muiden viranomaisten haltuun.