1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Äitiyspakkaukseen uudet kuosit, nuoret kyynistyvät ja epävarmoja äänestäjiä paljon

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Herätys-ilmoituksia Uutisvahdin asetuksista.

Aamukooste
Nuori mies kävelee kadulla.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Äidit odottavat Kelan uutta pakkausta

​Kela kertoo tiistaiaamuna kello 9.30, millainen on vuoden 2017 äitiyspakkaus. Yle esittelee sisällön samalla kellonlyömällä. Perinteisesti keskustelua ovat herättäneet vauvanvaatteiden sävyt sekä muutokset tarvikekavalkadissa. Äitiyspakkaus täyttää pyöreitä vuosia – laki äitiysavustuksesta säädettiin 1937.

Nuoret yhä kyynisempiä – vain hieman yli puolet uskoo Suomen valoisaan tulevaisuuteen

Vuoden 2016 nuorisobarometri kertoo, että Suomen tulevaisuuden näkee valoisana vain 55 prosenttia nuorista. Ilmiö on kytköksissä yhteenkuuluvuuden tunteeseen ja meneillään olevaan taloudelliseen tilanteeseen.

Epävarmoja äänestäjiä on poikkeuksellisen paljon

Ylen helmikuun kannatusmittauksessa SDP porskuttaa kärjessä, kun taas perussuomalaiset ei saa laskuaan taittumaan. Yhä useamman äänestäjän epävarmuus on kasvanut kuntavaalien kynnyksellä.

Henkilö äänestykopissa.
Tiina Jutila / Yle

Yhdysvallat siirtää ohjuspuolustusjärjestelmää Etelä-Koreaan

Yhdysvaltain asevoimat on alkanut siirtää ohjuspuolustusjärjestelmänsä osia Etelä-Koreaan. Yhdysvaltain Tyynenmeren-komentokeskus (USPACOM) tiedotti asiasta päivä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli laukaissut neljä ohjusta.

Yhdysvaltain asevoimat siirtävät THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmänsä osia Etelä-Korean Pyeongtaekissa.
Yhdysvaltain asevoimat siirsivät THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmänsä osia Etelä-Korean Pyeongtaekissa maanantaina.USFK / AFP

Israel estää boikotoijien pääsyn maahan

Israelin parlamentti Knesset on hyväksynyt lain, joka estää niin sanotun boikotti-liikkeen edustajien pääsyn Israeliin. Uusi laki kieltää viisumien tai oleskeluluvan myöntämisen ulkomaalaisille, jotka vaativat Israelissa tai sen siirtokunnissa tuotettujen tavaroiden boikotointia.

Etelään lumituiskua, pohjoisempana aurinkoista

Etelä-Suomeen saapuu päivän aikana lumisateita. Pakkasta on pari-kolme astetta. Voimakas itätuuli lisää huomattavasti pakkasen purevuutta. Maan keski- ja pohjoisosassa sää on vielä aurinkoista. Lämpötila on muutaman asteen pakkasen puolella. Katso tarkemmin päivän sää yle.fi/saa.

Pulkkamäki.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Nyt voit seurata paikkakuntasi säätä kätevästi Yle Uutisvahdissa. Lataa maksutta puhelimeesi tästä: http://yle.fi/uutisvahti

Lue seuraavaksi