"Vanha samurai" Timo Soini Terhon ehdokkuudesta: Hyvä, että puheenjohtajan paikka kiinnostaa

Perussuomalaisten väistyvän puheenjohtajan mielestä oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin työtaakka on epäinhimillinen.

Perussuomalaiset
Timo Soini
Timo SoiniMikko Ahmajärvi / Yle

*BRYSSEL *Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini seuraa mielenkiinnolla puolueensa puheenjohtajavaalin ehdokasasettelua. Hän ei halua ottaa kantaa yhdenkään ehdokkaan puolesta.

– Hyvä, että paikka kiinnostaa. Sehän olisi peräti haljua jos ei olisi suurta kiinnostusta, Soini kommentoi Brysselissä Sampo Terhon päätöstä asettua ehdolle puolueensa puheenjohtajakisaan.

Soini on tyytyväinen, että puheenjohtajanvaihdos on tuonut mielenkiintoa puoluetta kohtaan. Hän pidättäytyy kuitenkin neuvomasta seuraajaehdokkaitaan.

– Kun vanha samurai on päätöksensä tehnyt, antaa nuorempien hioa sapelejaan, Soini sanoi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi aiemmin päivällä, että hänen mielestään hallituksen salkkumäärää pitäisi lisätä perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen yhteydessä. Samalla voitaisiin keventää oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) työtaakkaa.

Soini on Niinistön kanssa samaa mieltä siitä, että työministerille on kasattu liikaa töitä. Salkkujakoon hän ei kuitenkaan lupaa muutoksia, vaan sanoo, että se on viime kädessä pääministerin asia.

– Toivon, että Jarin työtaakkaa voitaisiin helpottaa. Mutta nämä ovat yhteisiä päätöksiä, Soini sanoi.