1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seinäjoki

Finn-Power ja Seinäjoki tekivät sopimuksen uuden tehtaan rakentamisesta

Finn-Power Oy on allekirjoittanut uuden tehtaan aiesopimuksen Seinäjoen kaupungin kanssa. Rakennustyöt alkavat kesäkuussa ja tuotanto siirtyy Kauhavalta Seinäjoelle siitä vuoden kuluttua.

Kuva: Finn-Power Oy

Finn-Power Oy on allekirjoittanut aiesopimuksen uudesta tehtaasta Seinäjoen kaupungin kanssa. Sitova aiesopimus vahvistettiin eilen Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:n hallituksessa. Aiesopimus yrityksen italialaisen emoyhtiön Prima Industrie S.p.A:n kanssa on allekirjoitettu jo aiemmin.

Rakennustyöt Roveksen uudella teollisuusalueella alkavat kesäkuussa 2017.

– Tuotanto voisi siirtyä kesällä 2018 ja toimistot sen vuoden loppuun mennessä, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kertoo.

Finn-Powerin toimiala on metallin työstökoneiden valmistus. Lähes 20 000 neliömetrin laajuinen tehdas rakentuu Roveksen teollisuusalueella itäisen ohikulkutien varteen 8,4 hehtaarin kokoiselle tontille. Rakennuttajana ja vuokranantajana toimii Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy. Finn-Power vuokraa rakennuksen pitkäaikaisella vuokrasopimuksella käyttöönsä. Sopimukseen lisätään optio lunastusoikeudesta.

– Lopullinen vuokrasopimus allekirjoitetaan myöhemmin, kun urakan lopullinen kilpailutus on saatu päätökseen, Rasinmäki toteaa.

Seinäjoen Itäväylän viereinen uusi Roveksen alue on herättänyt markkinoilla suurta mielenkiintoa. Alueella on jo käynnissä useita rakennushankkeita ja uusia tonttikauppoja valmistellaan parhaillaan.

– Alueella ryhdytään tekemään välittömästi kunnallistekniikkaa eli katuja, viemäröintejä ja sähköä. Me uskomme, että alue saa hyvän lähtölaukauksen. Käytännössä aluetta on nyt parisataa hehtaaria, mutta vielä on satoja hehtaareja käyttöönotettavaksi Itäväylän molemmin puolin. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista teollisuusalueista, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kertoo.