Joensuulaistila valmistautuu kasvattamaan heinäsirkkoja ihmisravinnoksi – saa sparrausta liikeideaansa

Sirkkojen tuottamisesta rehuksi on jo kokemuksia.

Yrittäjät Hermanni Nieminen ja Sanne Seppälä sekä Urho-poika kesällä 2016. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle

Heinäsirkkatila käynnistelee elintarviketuotantoa Joensuussa Iiksenniityllä.

Tähän mennessä Niittykummun maatilalla on kasvatettu kaksitäpläsirkkoja rehuksi siipikarjalle, kaloille ja sioille. Huhtikuusta lähtien testataan kotisirkkojen kasvatusta ihmisravinnoksi.

Kuva: Kari Ahotupa / Yle

– Sirkkojen tuottaminen elintarvikekäyttöön odottaa vielä EU-lainsäädännön muuttumista (siirryt toiseen palveluun), kertoo toinen yrittäjistä Hermanni Nieminen. 

Tila on päässyt maksuttomaan yritysten KasvuOpen-ohjelmaan (siirryt toiseen palveluun), jossa hyönteisravintoideaa jalostetaan. Suomessa on jo aloittanut muutama alan yritys.

Hyönteisruoka on proteiinipitoista ja sen rasvahappokoostumusta pidetään hyvänä.