Joensuulaistila valmistautuu kasvattamaan heinäsirkkoja ihmisravinnoksi – saa sparrausta liikeideaansa

Sirkkojen tuottamisesta rehuksi on jo kokemuksia.

heinäsirkat
Hermanni Nieminen, Sanne Seppälä ja Urho.
Yrittäjät Hermanni Nieminen ja Sanne Seppälä sekä Urho-poika kesällä 2016.Janne Ahjopalo / Yle

Heinäsirkkatila käynnistelee elintarviketuotantoa Joensuussa Iiksenniityllä.

Tähän mennessä Niittykummun maatilalla on kasvatettu kaksitäpläsirkkoja rehuksi siipikarjalle, kaloille ja sioille. Huhtikuusta lähtien testataan kotisirkkojen kasvatusta ihmisravinnoksi.

Heinäsirkka on yksi tutuimmista elintarvikkeena käytettävistä hyönteisistä.
Kari Ahotupa / Yle

– Sirkkojen tuottaminen elintarvikekäyttöön odottaa vielä EU-lainsäädännön muuttumista (siirryt toiseen palveluun), kertoo toinen yrittäjistä Hermanni Nieminen.

Tila on päässyt maksuttomaan yritysten KasvuOpen-ohjelmaan (siirryt toiseen palveluun), jossa hyönteisravintoideaa jalostetaan. Suomessa on jo aloittanut muutama alan yritys.

Hyönteisruoka on proteiinipitoista ja sen rasvahappokoostumusta pidetään hyvänä.