Sunny Car Centeristä kuuluisan Markku Ritaluoman kotitalon ulosotto varmistui

Sunny Car Centeristä tuttu liikemies Markku Ritaluoma menettää entisen kotitalonsa. Ritaluoma ei ole pyytänyt valituslupaa korkeimmalta oikeudelta Helsingin hovioikeuden päätöksestä, joten päätös on saanut lainvoiman.

Sunny Car Center
Markku Ritaluoma
Liikemies Markku Ritaluoma menettää entisen kotitalonsa Espoon Nuuksiossa.Ville Välimäki / Yle

Espoon Nuuksiossa oleva iso Madde-kiinteistö ulosmitattiin lokakuussa 2015 Ritaluoman Sunny-Trading-yhtiön velkojen vuoksi. Ritaluoma valitti asiasta aina hovioikeutta myöten, mutta ei menestynyt valituksissaan.

Kotitalo, samoin kuin toinen Nuuksion kiinteistö ja Vanajanlinnan golfhuoneisto Hämeenlinnassa, ulosmitattiin Ritaluoman Sunny-Trading-yhtiön velkojen vuoksi. Velkojana oli Sunny-Tradingin konkurssiin hakenut Ålandsbanken.

Oikeudessa Ritaluoma katsoi, että häneltä aiemmin ulosmitatut Koivumäen kiinteistö sekä Vanajanlinnan golfhuoneisto riittivät kattamaan Ålandsbankin saatavat eikä hänen Madde-kiinteistöään olisi tarvinnut ulosmitata.

Oikeusistuimet olivat toista mieltä ja nyt Madde-kiinteistön ulosmittaus on saanut lainvoiman. Ulosotossa olevan velan määrä oli viime vuoden tammikuun lopulla 2,14 miljoonaa euroa.