1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Axl Smithin oikeusjuttu näyttäisi etenevän hoviin

Tuomiosta olivat tiistai-iltapäivään mennessä ilmaisseet tyytymättömyytensä syyttäjä ja yksi asianomistajana ollut nainen. Axl Smith jäi käräjillä sakotta.

Kotimaan uutiset
Salakatselusta syytetty tv-juontaja Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa 18. tammikuuta.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Salakatseluista tuomitun tv-juontaja Axl Smithin oikeusjuttua puidaan vielä ennusmerkkien mukaan hovioikeudessa. Syyttäjä on jättänyt tyytymättömyyden ilmaisunsa Helsingin käräjäoikeuden viimeviikkoisesta tuomiosta. Myös yksi salakatselun uhrina ollut nainen on ilmaissut oikeudelle tyytymättömyytensä tuomioon.

Tyytymättömyys oli ilmaistava tiistai-iltapäivään mennessä. Saadut kaksi ilmoitusta enteilevät vahvasti varsinaista valitusta hovioikeuteen. Valitus on tehtävä kuukauden sisällä tuomion langettamisesta.

Syyttäjä oli hakenut Smithille vähintäänkin yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollista vankeutta ja lisäksi sataa päiväsakkoa. Käräjäoikeus lievensi tuomiota syyttäjän vaatimasta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen. Smith ei saanut sakkotuomiota, mutta tuomittiin maksamaan uhreilleen 150 000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Axl Smith oli kuvannut seksiaktejaan naisten kanssa, jotka olivat kamerasta tietämättömiä. Kaikki 29 salakatselun uhria olivat nuoria naisia. Smith katsottiin käräjillä syylliseksi salakatseluun, yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen ja kunnianloukkauksiin.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on arvostellut tuomion lievennysperusteita luonnehtien niitä oudoiksi. Käräjäoikeus alensi tuomiota muun muassa Smithin osakseen saaman negatiivisen julkisuuden vuoksi.

Käräjäoikeus huomioi ratkaisussaan, että Smith on käytännössä menettänyt mahdollisuuden tehdä enää oman alansa töitä Suomessa.

Lue seuraavaksi