Kysy mitä vain Ylestä – vastaavat toimittajat vastaavat yleisökysymyksiin

Yle haluaa avata toimintatapojaan ja tekemistään yleisölle. Torstaina 9. maaliskuuta voit kysyä Ylestä suoraan vastaavilta toimittajilta radiossa tai verkossa.

Yle
Uutisvideot: Kysy Ylestä!
Uutisvideot: Kysy Ylestä!

Kuka saa päättää Ylen linjasta? Miten juttuja Ylessä tehdään? Millaisia muutoksia yhtiössä on tapahtunut viime vuosina?

Yllä olevassa videossa suomalaiset kysyvät Ylestä suoraan vastaavilta toimittajilta. Voit jättää oman kysymyksesi tämän jutun lopussa olevalla lomakkeella.

Ylen vastaavat toimittajat, Marit af Björkesten, Atte Jääskeläinen, Ismo Silvo ja Ville Vilén vastaavat yleisön kysymyksiin suorassa lähetyksessä *Radio Suomen Ajantasassa torstaina 9. maaliskuuta klo 14.03–15.00. *Ohjelman juontaa Elina Päivinen.

Tämä on vasta alkua

Ylen toiminnasta ja journalistisesta päätöksenteosta on keskusteltu viime kuukausina poikkeuksellisen vilkkaasti. Liikkeellä on paljon myös vääriä väitteitä.

On tärkeää, että suomalaiset voivat nyt kysyä suoraan meiltä, miten asiat ovat.

Lupaamme, että tämä on vasta ensimmäinen askel. Kerromme työstämme ja päätöksistämme jatkossa yhä enemmän Ylen kanavilla ja verkossa.

Vastaavat toimittajat, ryhmäkuva
Ylen vastaavat toimittajat, Atte Jääskeläinen (vas.), Marit af Björkesten, Ismo Silvo ja Ville Vilén vastaavat yleisön kysymyksiin torstaina Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa klo 14–15.Antti Eintola / Yle

Atte Jääskeläisen vastuulla ovat Ylen tv-, verkko- ja radiouutiset sekä esimerkiksi sellaiset ajankohtaisohjelmat kuin Ykkösaamu, A-studio, Pressiklubi, A-teema ja Perjantai. Hänen vastuullaan ovat myös maakuntaradiot.

Marit af Björkesten vastaa Ylen ruotsinkielisistä sisällöistä. Svenska Ylessä tehdään uutisten lisäksi esimerkiksi Buu-klubbenia, Strömsö-ohjelmaa, Efter Nio -keskusteluohjelmaa, Yle Vegaa ja Yle x3miä.

Ville Vilén on Ylen luovien sisältöjen johtaja. Luoviin sisältöihin kuuluu esimerkiksi Ylen asiaohjelmat, draama-, kulttuuri- ja viihdesisällöt sekä lasten ja nuorten sisällöt.

Ismo Silvo johtaa Ylen Julkaisut-yksikköä, joka vastaa esimerkiksi Ylen radiokanavien kanavatoimitusten sisällöistä ja ulkomaisista ohjelmahankinnoista.

Kysymyksiä voi jättää ja aiheesta keskustella myös Twitterissä aihetunnisteella #ajantasa (siirryt toiseen palveluun). Lähetystä voi torstaina seurata myös Yle Areenasta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.