Autolautan rakennustyöt alkoivat seremoniallisesti Raumalla

68 miljoonan euron autolautan on määrä valmistua kesällä 2018.

Rauma
Mols-Linienin toimitusjohtaja Carsten Jensen löi puumerkkinsä ensimmäiseen polttoleikattavaan teräspalaan Rauman telakalla.
Mols-Linienin toimitusjohtaja Carsten Jensen löi puumerkkinsä ensimmäiseen polttoleikattavaan teräspalaan.Carolus Manninen / Yle

Tanskalaiselle Mols-Linienille toimitettavan matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat tänään Rauman telakalla. Työt pääsivät vauhtiin viikkoa suunniteltua aiemmin.

Perinteisessä steel cutting -seremoniassa tanskalaisen lauttayhtiön toimitusjohtaja Carsten Jensen laittoi puumerkkinsä ja päivämäärän ensimmäiseen polttoleikattavaan teräsosaan.

Seremoniaa oli saapunut seuraamaan sekä tilaajan että rakentajan edustajia sankoin joukoin.

Matkustaja-autolautta on 158 metrinen ja sen matkustajakapasiteetti on yhteensä 600 matkustajaa. Lautan on määrä valmistua alkukesästä 2018.

Tilauskanta kunnossa

Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Heikki Pöntysen mukaan telakkatyöntekijöillä on hymy herkässä rakennustöiden alkaessa.

– Lautasta tulee merkkipaalu raumalaisen laivanrakennuksen historiassa. Tästä alkaa uuden sarjan tuotanto RMC:n lipun alla.

Tulevaisuus Rauman telakalla näyttää hyvältä. Tilauskirja on täynnä ja neuvottelut seuraavista rakennustöistä ovat jo käynnissä.

Lisäksi neuvottelut puolustusvoimien kanssa neljän jääolosuhteisiin soveltuvan aluksen rakentamisesta ovat kesken.

– Olemme hyvin positiivisella mielellä. Tilauskanta on ollut RMC:n aloittamisesta alkaen hyvä ja siltä se näyttää tulevaisuudessakin, Pöntynen toteaa.