Pohjolan Design-talo osti Finnlamellin

Finnlamelli jatkaa Pohjolan Design-Talon tytäryhtiönä. Työntekijät jatkavat konsernissa vanhoina työntekijöinä.

puurakennukset
Design-Talo -yhtiön tuote.
Design-Talo -yhtiön tuote. Pohjolan Design-Talo

Pohjolan Design-Talo on ostanut alajärveläisen hirsitalovalmistaja Finnlamellin liiketoiminnat ja jatkaa yrityksen tytäryhtiönä. Yrityskauppa julkistettiin tänään. Kaupalla ei ole vaikutusta Finnlamellin Alajärven tehtaan tai Pohjolan Design-Talon Nivalan elementtitehtaan toimintaan. Finnlamellin työntekijät jatkavat konsernissa vanhoina työntekijöinä.

Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski luonnehtii Finnlamellin liiketoiminnan ostoa vastaukseksi markkinoiden kehitystrendeihin. Hän arvioi yrityskaupalla, että olevan merkitystä laajemminkin koko pientaloalan kehitykselle.

– Vastaamme markkinatrendeihin, joissa hirsi rakennusmateriaalina on nostanut suosiotaan ja muuttovalmiina myytävät omakotitalot ovat lisänneet markkinaosuuttaan, Taivalkoski toteaa.

Hirsitalojen osuus on noin viidennes omakotimarkkinoista. Muuttovalmiina myydään 70 prosenttia omakotitaloista, mutta hirsitaloissa muuttovalmiina myytävien osuus on vasta vajaa kymmenen prosenttia.

Taivalkosken mukaan yhtiö tavoittelee vahvaa markkinaosuutta myös hirsitalomarkkinoilla. Konserni aloittaa muuttovalmiiden hirsiomakotitalojen ja loma-asuntojen kehitystyön heti ja tuo ne myyntiin ennen kesää. Ensimmäiset uuden konseptin mukaan rakennettavat muuttovalmiit lamellihirsitalot on tavoitteena asentaa pystyyn puolen vuoden kuluttua.

Pohjolan Design-Talo on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja. Finnlamelli puolestaan tunnetaan yhtenä merkittävimmistä hirsitalovalmistajista.