Malerin tehdaspalosta satojen tuhansien eurojen vahingot Ylivieskassa

Sisustuslistoja valmistavan Malerin hallipalosta koituu mittavat vahingot. Tuotanto Ylivieskan tehtaalla pyörii nyt tuhoista huolimatta normaalisti.

tulipalot
Ylivieskan kartta, johon on merkitty Maler Oy.
Google

Tiistaisessa tulipalossa tuhoutui Malerin varastohallin kattoa reilun tuhannen neliön verran sekä myös valmiita listoja.

Suurpalo oli lähellä, sillä parin kilometrin päässä Ylivieskan keskustasta sijaitseva varastohalli on yli 20 000 neliön kokoinen. Pelastuslaitos sai palon kuitenkin rajattua nopeasti, myös katolla ollut lumi hidasti tulen leviämistä.

– Säikähdyksellä selvittiin. Onneksi halli on jaettu osastoihin, mikä esti tulen leviämisen joka suuntaan, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jani Oikari.

Yrityksen tuotantoon palo ei juuri vaikuttanut, eikä kukaan loukkaantunut palossa. Tiistaina tuotanto katkesi arviolta viideksi tunniksi. Heti iltapäivällä, kun palo saatiin sammumaan, pyörähti myös tuotanto käyntiin.

Säikähdyksellä selvittiin. Onneksi halli on jaettu osastoihin, mikä esti tulen leviämisen joka suuntaan.

toimitusjohtaja Jani Oikari

Palon syttymissyytä vielä tutkitaan, mutta yksi todennäköisin vaihtoehto on sähkövika. Alkunsa palo sai kattorakenteista.

Maler on yksi Pohjoismaiden suurimpia sisustuslistojen ja -paneelien valmistajia. Sen liikevaihto oli viime vuonna 17 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksellä on vajaat 70.

Yrityksellä on tuotantotehdas Ylivieskassa ja kompotenttitehdas Suolahdessa.