1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kasmir

Kasmir ei enää soittokiellossa Nelonen Median kanavilla – YleX:lläkään ei syytä olla soittamatta

Viime päivien uutisointi toi Kasmirin musiikin takaisin Nelonen Median radiotaajuuksille.

Kasmir
Simerock
Kasmir eli Thomas Kirjonen.Tapio Nykänen / Yle

Nelonen Media on perunut Kasmirin musiikin soittokiellon, jonka se asetti kanavilleen ex-juontaja Axl Smithin oikeudenkäynnistä syntyneen kohun vuoksi. Nelonen Median kanavia ovat muun muassa Radio Suomipop, Aalto, Groove ja Loop.

Kiellon purku on seurausta viime päivien uutisoinnista, josta selviää, että Kasmirin rooli salakuvaustapauksessa on paisunut vääriin mittasuhteisiin. Kohun aiheuttaneita virheellistä tietoa sisältäviä uutisia oikoivat ensin viihdelehti Stara (siirryt toiseen palveluun) ja Yle Uutiset. Tänään Helsingin Sanomat julkaisi (siirryt toiseen palveluun) Kasmirin eli Thomas Kirjosen haastattelun ja myöhemmin tiedon soittokiellon perumisesta.

– Nyt tiedämme, miten asia on. Enää ei vellota epävarmuudessa. Kasmirin musiikissa ei ole missään vaiheessa ollut mitään vikaa, Nelonen Median musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilä toteaa HS:lle (siirryt toiseen palveluun).

Viime lauantaina Koivusipilä perusteli kieltopäätöstä Yle Uutisille sillä, ettei Kasmirin musiikkia soittamalla "ainakaan voiteta mitään". Tänään hän toteaa Helsingin Sanomille, että kyse oli juontajien suojelemisesta.

– Ei saanut syntyä tilanteita, joissa juontaja joutuisi lähetyksessä ottamaan kantaa asioihin, joista hän ei tiedä yhtään mitään.

YleX jätti Kasmirin musiikin pois kanavalta vedoten juontajien työrauhaan. Kanavan musiikkipäällikkö Tapio Hakanen korosti lauantaina Yle Uutisille, ettei kyseessä ollut kannanotto salakuvauskohuun. Nyt YleX:ltä kerrotaan, ettei kanavalla ole faktojen valossa mitään syytä olla soittamatta Kasmirin musiikkia.

Nelonen Media ja Helsingin Sanomat kuuluvat Sanoma-konserniin.

Ensimmäisenä Kasmirin musiikin paluusta Nelonen Median kanaville kertoi (siirryt toiseen palveluun) viihdelehti Stara.

Lue seuraavaksi