Sairaalainvestoinnit ilouutinen rakennusalalle – työllistää satoja useiksi vuosiksi

Rakennusalan työttömyys Kymenlaaksossa on hellittänyt viimeisen vuoden aikana.

Kouvola
Kypärä pöydällä.
Tommi Pylkkö / Yle

Päätös sairaalainvestoinneista on ilouutinen rakennusalalle Kymenlaaksossa.

Rakennusliiton Kymen aluepäällikkö Kari Lapatto arvioi, että uusien sairaalatilojen rakentaminen Kotkassa ja Kouvolassa työllistäisi noin 100 rakennusalan ammattilaista vuosittain. Lisäksi välillisesti töitä riittää suunnittelijoille ja esimerkiksi elementtiteollisuudelle.

Rakennusalan työllisyystilanne on kaiken kaikkiaan parantunut viimeisen vuoden aikana. Helmikuussa rakentajista työttömänä oli noin joka viides, kun vuosi sitten työttömänä oli useampi kuin joka neljäs.

– Tilanne näyttää myös jatkossa kehittyvän parempaan suuntaan. Urakkatarjouspyyntöjä on kohtuullisen hyvin liikkeellä. Rakennusalalla on nyt hyvää pöhinää, aluepäällikkö Kari Lapatto sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi tiistaina sairaanhoitopiiri Carealle luvan rakentaa keskussairaalaan lisäosan, remontoida sairaalan vanhoja tiloja ja rakentaa Kouvolaan Ratamo-keskuksen. Ensimmäisenä vauhtiin päässevät laajennusosan maanrakennustyöt toukokuussa. Keskussairaalan investointien arvioidaan ottavan noin kuusi vuotta. Valmista pitäisi olla vuonna 2023.

Sairaalahankkeiden lisäksi Lapatto mainitsee maakunnan isoina työllistävinä hankkeina esimerkiksi jo käynnissä olevat Kouvolan kävelykatu Manskin uudistustyöt. Työtä tuovat myös Kouvolan uuden matkakeskuksen rakentaminenja Lasipalatsin kiinteistön korottaminen. Lasipalatsiin rakennetaan uusia asuntoja.

Kotkan ja Haminan alueella E18-mooottoritien rakentaminen jatkuu. Myös Vaalimaan kauppakeskushankkeiden etenemistä Rakennusliitto seuraa mielenkiinnolla.