Kangasalan Kuohuun kahdella miljoonalla uusi monitoimiallas – "Kyllä sitä kaivataan todella hartaasti"

Rakentamisaikataulu riippuu valtionavustuksista. Aikaisintaan työt alkavat vuoden 2017 syksyllä.

uimahallit
Vesijumppaa Kangasalan uimahallissa
Uusi allas tulee nykysien monitoimialtaan viereen, kuvassa näkyvän ikkunan taakse.Marko Melto / Yle

Kangasalan uimahallissa ei enää ensi vuoden syksynä tarvitse olla kateellinen uimaryhmille. Kuohuun aiotaan rakentaa toinen monitoimiallas ja nopeimmillaan se on käytössä vuoden 2018 kesätauon jälkeen.

Kuohun toimitusjohtaja Paula Liinamaa on laajennuksesta iloinen, mutta asiakkaat ehkä kuitenkin ovat vielä iloisempia.

Kuohussa on tehty kaksi asiakastyytyväisyystutkimusta, joissa molemmissa oli sama lopputulos. Uimahalliin ollaan hyvin tyytyväisiä kaiken muun paitsi monitoimialtaan osalta.

– Nykyinen monitoimiallas on liian usein varattu. Ei pääse lämpimään altaaseen, jossa on niskahierontalaitteet, koska siellä on niin usein esimerkiksi vesijumpparyhmä. Kyllä sitä laajennusta kaivataan todella hartaasti, kertaa Liinamaa asiakkaiden vastauksia.

Rakentaminen ei häiritse uimareita

Uudesta altaasta tulee samankaltainen kuin nykyisestä ja se myös rakennetaan nykyisen viereen. Rakennustyöt eivät häiritse Liinamaan mukaan uimahallin toimintaa, sillä kaikki tapahtuu nykyisen hallin ulkopuolella kunnes on aika puhkaista aukko laajennuksen ja nykyisen uimahallin välille. Sekin on Liinamaan mukaan suunniteltu fiksusti, sillä kulkuaukko tulee nykyisen ikkunan kohdalle.

Yhtään soraääntä en ole kuullut tästä hankkeesta.

Paula Liinamaa

Tavoitteena on saada valtionavustus jo tälle vuodelle. Silloin rakennustyöt voisivat alkaa syksyllä ja kesän 2018 kesätauolla voisi viimeistellä työt.

Jos avustusta ei kuitenkaan tipu, on hakemus ensi vuodelle jo sisässä. Jos avustukset siirtyvät ensi vuoteen, niin aloittaminen viivästyy syksystä 2017 kevääseen 2018. Yhteensä laajennukseen tarvitaan rahaa Liinamaan mukaan 1,92 miljoonaa euroa.

Lisää pukukaappeja jo keväällä

Kuohussa käy väkeä lähikunnistakin, joten uutta allasta odotetaan kuin kuuta nousevaa myös Kangasalan ulkopuolella. Liinamaata ei hoputeta, mutta toiveita kuuluu usein.

– Voi kun nyt saisitte nopeasti sen altaan. Yhtään soraääntä en ole kuullut tästä hankkeesta.

Helpotusta tilanvähyyteen tulee vähän jo reilun kuukauden päästä.

– Aina silloin tällöin pukukaapit loppuvat. Nyt niitä on tilattu jo lisää ja uskoisin, että saamme ne pääsiäisenä käyttöön.