Vaasan Siwa-ryöstäjä jo puoli vuotta karkuteillä – Poliisi julkaisi videon

Poliisi etsii Vaasan Siwan puoli vuotta sitten ryöstänyttä miestä videon avulla. Törkeä ryöstö tallentui valvontakameraan.

ryöstö

Vaasan Siwa-ryöstäjä on ollut karkuteillä jo puoli vuotta. Pohjanmaan poliisi on nyt julkaissut ryöstöstä videon tekijän kiinni saamiseksi.

Video on julkaistu Pohjanmaan poliisin Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Vaasan Koulukadulla oleva Siwa ryöstettiin 5. syyskuuta kello 23.50 aikaan. Kauppaan oli tullut mies, joka oli myyjää teräaseella uhkaamalla saanut mukaansa kaupan kassassa olleet rahat. Saalis oli muutamia satasia.

Poliisin mukaan mies oli puhunut suomea ja hän oli iältään noin 25 - 30 -vuotias. Pituutta miehellä oli noin 170-senttiä ja vartaloltaan hän oli hoikka tai normaali.

Tekijä oli pukeutunut tummaan tai mustaan toppatakkiin, jossa oli karvareunainen huppu. Karvat olivat harmaat. Päässä miehellä oli ollut lippalakki, jossa ainakin lipan etuosa oli vaalea tai valkoinen.

Kasvot oli peitetty punaisella vaatteella, mahdollisesti kaulahuivilla. Housut olivat olleet kuluneen näköiset vaaleansiniset pillifarkut. Miehen kengät olivat tummat ja hänellä oli ollut kädessään mustat hanskat, joissa oli valkoiset raidat.

Videolla kasvot peittämättä

Ennen ryöstöä tekijä oli odottanut myyjän saapumista kassalle kassojen läheisyydessä. Tällöin mies oli ollut jonkin aikaa kasvot peittämättä.

Miehen liikkuminen kaupassa ja tapahtuma on tallentunut valvontakameraan.

Poliiisi on kuulustellut ryöstöstä useita henkilöitä, mutta tekijä on edelleen tuntematon. Tapausta tutkitaan nimikkeellä törkeä ryöstö.

Pohjanmaan poliisi pyytää nyt vihjeitä tekijän kiinni saamiseksi.

Tiedot ryöstöstä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Vihjeistä voi myös soittaa poliisin juttukohtaiseen puhelimeen 050 - 381 9810.

Video löytyy netistä osoitteesta: https://www.facebook.com/pohpolost/ (siirryt toiseen palveluun) tai Facebook-haulla Poliisi Pohjanmaa.