Iranilaismies maksoi 13 000 dollaria matkastaan Suomeen

Vainikkalan rajanylityspaikalla Lappeenrannassa on otettu kiinni mies, joka junalla pyrki laittomasti Suomeen.

Laiton rajanylitys
Ihmiset odottavat Allegroa saapuvaksi
Vainikkalan rautatieasema sijaitsee Lappeenrannassa aivan itärajan tuntumassa. YLE

Rajavartiosto on ottanut kiinni Venäjältä Suomeen tulleesta Allegro-junasta miehen, jonka viranomaiset epäilevät tulleen maahan laittomasti.

Mies jäi kiinni Lappeenrannan Vainikkalan rajanylityspaikalla. Hänellä oli mukanaan Israelin passi, joka osoittautui väärennetyksi.

Mies myönsi jo esitutkinnassa olevansa iranilainen ja hakevansa turvapaikkaa Suomesta.

Viranomaiset uskovat, että eräs toinen iranilaismies olisi kahta päivää aiemmin ostanut Helsingin rautatieasemalta epäillylle miehelle junalipun Pietarista Helsinkiin. Tämän jälkeen tämä toinen iranilaismies oli matkustanut Helsingistä Pietariin, jossa hän luovutti Pietari–Helsinki-junalipun maanmiehelleen.

Lipun hankkinut Suomessa asuva iranilaismies oli palannut itse takaisin Pietarista Suomeen päivä sen jälkeen, kun laittomasti Suomeen pyrkinyt maanmies oli otettu kiinni Vainikkalassa.

Matkan hinta 13 000 dollaria

Väärillä asiakirjoilla matkustanut iranilaismies on kertonut maksaneensa matkastaan 13 000 dollaria eli noin 12 300 euroa. Hinta sisälsi väärennetyn Israelin passin, lentolipun Istanbulista Pietariin, majoituksen Pietarissa sekä junalipun Pietarista Helsinkiin, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedotteessaan.

Miestä epäillään väärennysrikoksen ohella dopingrikoksesta, koska miehen hallusta löytyi hormoniaineita.

Laittomasta maahantulon järjestämisestä epäilty henkilö on ollut vangittuna esitutkinnan ajan. Tapaus sattui helmikuun alussa.